Externe

VIDEO // Descoperire în casa unui oligarh ucrainean acuzat de trădare în favoarea Moscovei: Un adevărat peron de gară, iar pe peron – un vagon restaurant

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jurnaliştii portalului de investigaţii ucrainean Slidstvo.info au intrat pe proprietatea lui Viktor Medvedchuk, un oligarh ucrainean acuzat de înaltă trădare, care a scăpat de arestul la domiciliu după invazia rusă. Ceea ce au văzut acolo este cu adevărat surprinzător. Oligarhul are o platformă de cale ferată în palatul său. Dar acesta este doar începutul, relatează site-ul polonez Onet, citat de Libertatea.ro

În incinta magnificului palat deținut de Viktor Medvedchuk un obiect mare, acoperit cu o plasă verde care-l maschează, atrage privirea. Arată ca o seră sau o grădină de iarnă. Cineva a făcut tot posibilul pentru a ascunde ceea ce este cu adevărat acolo.

Platformă, auriu și catifea

Surpriză. Sub plasă există un adevărat peron de gară, iar pe peron – un vagon restaurant. Potrivit jurnaliștilor ucraineni, totul este un cadou de ziua de naștere pentru oligarh de la soția sa Oksana Marchenko, care se află în prezent la Moscova. Pe platformă sunt și șine, bănci pentru călători și felinare. Pe șine se află un vagon restaurante albastru cu un cuvânt mare auriu „Pullman”.

„Asta este numele companiei care produce mașini de lux și vagoane de cale ferată. Vagoanele Pullman de acest tip au fost populare în secolul trecut, când europenii bogați călătoreau pe calea ferată”, notează publicația.

La intrarea în vagon, ochii jurnaliștilor sunt copleșiți de o culoare aurie, de catifea de culoare roșu aprins și fețe de masă albe. „Este mai mult un muzeu decât un vagon”, notează ei.

Vagonul are un „hol principal” pentru aproximativ 40 de persoane, precum și mai multe încăperi separate: o bucătărie, un compartiment VIP și o toaletă. La intrare este un bar, iar paharele au stema aurită a Federației Ruse.

Mobilierul este decorat cu catifea și alte țesături scumpe, iar luminile se aprind prin apăsarea butoanelor tactile. Există… un vitraliu pe acoperiș. Lângă samovarul auriu, care face o impresie deosebită reporterilor, există o intrare în compartimentul VIP. Este asemănător cu compartimentele de tren tradiționale, doar că mult mai luxos. După apăsarea butonului de lemn, televizorul este coborât pe masă. Aurul este peste tot, și în toaletă și în bucătăria vagonului.

Putin i-a botezat fiica

Viktor Medvedchuk este un membru activ al politicii ucrainene de mulți ani. Este avocat de profesie. În anii 90 și-a condus propria firmă de avocatură. A intrat în politică în 1997, când a fost numit deputat al Consiliului Suprem. Un an mai târziu a devenit președintele Partidului Social Democrat Unit al Ucrainei.

În 2002, a devenit șeful administrației președintelui Ucrainei sub Leonid Kucima. A deținut această funcție timp de aproape trei ani. Poziția sa politică a slăbit după Revoluția Portocalie. Apoi a demisionat din funcția de președinte al Partidului Social Democrat Unit al Ucrainei.

În anii următori, Medvedchuk l-a susținut în mod deschis pe Vladimir Putin, cu care are și legături personale. Președintele Rusiei este nașul fiicei sale Darina. În mai anul trecut, el se afla în arest la domiciliu în legătură cu suspiciunea de înaltă trădare și tentativă de furt de materii prime în Crimeea anexată la Rusia.

Oligarhul a scăpat de arestul la domiciliu la patru zile după ce Rusia a început invadarea Ucrainei.

loading...

Comments are closed.