Alte știri

VIDEO // Despre ce au discutat Igor Dodon și Vadim Krasnoselski în cadrul întâlnirii de astăzi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul căreia oficialii au continuat discuțiile despre problemele actuale de pe agendă și au stabilit câteva subiecte de perspectivă, transmite Telegraph.md

Igor Dodon și Vadim Krasnoselski au examinat în detaliu implementarea pachetului „Berlin-Plus” și au făcut un schimb de opinii cu privire la problemele care au apărut în ultimele luni, ca urmare a răspândirii virusului COVID-19. De asemenea, s-a discutat despre anularea posturilor temporare „de carantină” din Zona de Securitate, unele acțiuni pentru asigurarea liberei circulații, precum și pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale.

O atenție deosebită a fost acordată subiectului privind pregătirile către procesul educațional din 1 septembrie, circulația elevilor și a profesorilor, precum și alte aspecte de acest gen, oficialii ajungând la unele înțelegeri privind promovarea tematicii telecomunicațiilor, cauzelor penale și problemelor bancare.

Șeful statului și Vadim Krasnoselski s-au arătat unanimi în opinia că este necesară continuarea unui dialog deschis la diferite niveluri și platforme întru depășirea barierelor de pe Nistru, apărute din cauza pandemiei.

A fost reiterată importanța operațiunii de pacificare de pe Nistru drept garant al păcii și securității cetățenilor și a fost acceptată realizarea unor pași comuni pentru a nu admite agravarea situației în Zona de Securitate.

De asemenea, oficialii și-au exprimat recunoștința față de intermediarii și observatorii din formatul „5+2” pentru implicare și susținerea oferită la dezvoltarea procesului de negocieri în reglementarea transnistreană.

loading...

Comments are closed.