(video) Dezvăluiri despre negocierile deputatului Țurcan și Platon: „Suma pentru eliberare sa ar ajunge la 250 milioane de dolari”

veaceslav platon, vladimir turcn, platon eliberat, platon detentie, platon la inchisoarea, furtul miliatrdului, alianta acum psrm, maia sandu si psrm

Liderul Mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, susține că deputatul socialist Vladimir Țurcan ar fi fost deja de trei ori la Penitenciarul 13, unde s-a întâlnit cu condamnatul Veaceslav Platon. Potrivit lui Mocanu, deputatul Țurcan, la cererea președintelui Igor Dodon, ar „negocia pe bani mulți” eliberarea lui Veaceslav Platon din pușcărie. Acesta ar trebui doar să fie lăsat să plece în Ucraina, mai ales că nu a fost extrădat legal în R. Moldova, ci în urma unei înțelegeri între Petro Poroșenko și Vlad Plahotniuc.

„Vladimir Țurcan, unul care servește de ani buni mulți băutori de ceai din R. Moldova…Are un samovar de la Moscova care prepară ceai, cefirr, ceai mai slab, ceai mai puțin slab…Vladimir Țurcan a fost deja de trei ori la Penitenciarul 13 și a discutat cu Platon. Ce poate discuta un deputat, chiar dacă este și membru al comisiei de anchetă privind frauda bancară, cu Platon? Escorta îl poate aduce pe Platon la Parlament, se poate asigura ca să nu fugă. Înainte ca Țurcan să ajungă acolo, o echipă de la SIS verifică tot, că să nu fie nicio cameră de luat vederi. Se filmează cu o singură cameră tot ce discută Platon și Țurcan, iar înregistrarea ajunge la Dodon”, spune Mocanu, transmite Ziarul Național.

Sursa citată spune că Dodon ar trebui să facă în așa fel, încât Platon să ajungă în Ucraina. „În Ucraina e avocatul lui, care acum este șeful Cabinetului președintelui Zelenski. Eu nu vreau să speculez și să spun că președintele Ucrainei este implicat. Platon speră ca pentru o plată, o cotizație pe care să o facă către Dodon, să ajungă în Ucraina. El crede că printr-un tertip juridic să șteargă anii de pușcărie din R. Moldova. Asta pentru că nu a fost extrădat de o instanță din Ucraina, ceea ce e adevărat, ci a fost predat de mafiotul Poroșenko mafiotului Plahotniuc. El vrea să folosească asta pentru negocierile cu Dodon”, spune liderul Mișcării „Antimafie”.

Sursa citată a adăugat că, pentru eliberarea sa, Platon ar fi gata să plătească o sumă foarte mare de bani.

„Suma este foarte mare. Dacă considerăm că averea lui Platon s-ar ridica la 2,5 miliarde de dolari, atunci suma pe care ar trebui s-o încaseze aceștia pentru eliberarea sa ar fi de 10%”, a adăugat Mocanu.

De menționat că zilele trecute Veaceslav Platon a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că și Vlad Plahotniuc, prin intermediari, i-ar fi propus eliberarea în schimbul unei sume de bani. Platon a spus atunci că suma care ar fi fost cerută de Plahotniuc ar fi fost prea mare și că nu avea asemenea resurse financiare.

Sergiu Mocanu: Dodon negociază cu Platon prin intermediul deputatului Vladimir Ţurcan eliberarea lui Platon pentru cîteva sute de milioane $

Posted by Max C. Vicol on Thursday, August 1, 2019

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share