VIDEO // Dinu Plîngău: ”Judecătorii filmați cum numără banii, repuși în funcție de CSM-ul reformat. Rușine!”

Dinu Plîngău, președintele Platforma DA

Judecătorii din video, filmați cum numără banii și învinuiți de corupere pasivă, au fost repuși în funcție de către CSM-ul reformat. Despre aceasta a scris liderul partidului Demnitate și Adevăr (DA), Dinu Plângău, după ce ieri una dintre magistratele cercetate pentru corupere a fost repusă în funcție de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informează alerta.md

„În 2018, 5 judecători au fost învinuiți de corupere pasivă. În video de mai jos, postat de PA, se vede cum o magistrată numără banii și îi pune în plicuri pentru a se împărți cu alții. În acel dosar de rezonanță a fost condamnat la 3 ani de închisoare doar asistentul judecătoarei Liubovi Brânză pentru trafic de influență. E clar că au găsit un țap ispășitor. Toți cei cinci magistrați au fost achitați, iar azi, CSM-ul reformat, încet îi întoarce pe toți în sistem și îi pune să judece alți oameni.

Reforma asta deja nici glumă nu mai poate fi numită. Multe încă am de spus despre interesele unora de a „sabota” reforma și sper ca, într-o bună zi, mai multă lume să înțeleagă că adevărații sabotori sunt chiar unii „reformatori”.
CSM-ul reformat a început cu stângul și nu văd mare deosebire față de activitatea precedentei componențe. RUȘINE!”, a scris Plângău.

Amintim că, Liuba Brânză, magistrata cercetată anterior în dosarul de corupere a cinci judecătoare, si-a reluat activitatea la Curtea de Apel Chișinău. Aceasta a fost achitată.

Total
0
Shares
Total
0
Share