Politică

(video) Discuții aprinse între Platon și lobbystul Zaikin: „Țopii au luat știrea dar au scos totul despre Maia, G*ndonii!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În investigația postată ieri de către proiectul jurnalistic Zeppelin Investigations, au fost prezentate și screenshot-uri din convorbirea dintre un lobbyst rus cu pașaport canadian Dmitri „David” Zaikin și raiderul numărul 1 în CSI, afaceristul condamnat Veaceslav Platon. Un moment important din această discuție este divizarea opoziției de către cei doi în noi și ei, Platon fiind de partea Maiei Sandu.

Astfel, în cadrul acestor discuții, Zaikin, care a fost angajat din banii spălați de către Veaceslav Platon inclusiv din cele trei bănci din Republica Moldova pentru a face campanie electorală Maiei Sandu în alegerile prezidențiale din 2016, a cerut lui Platon să vorbească cu Natalia Morari despre o emisiune în care să fie invitat principal Ariel Cohen. Acesta din urmă este un specialist în PR asupra căruia Zaikin are putere de influență.

Veaceslav Platon spune că a discutat cu „stăpânul Natalia” (n.r. Chiril Lucinschi, patronul televiziunii TV7 în acea vreme) și a spus că va veni mai târziu cu un răspuns în acest scop.

Mai târziu, David Zaikin scrie că „presa Țopilor” a preluat articolul lui despre opoziția de la Chișinău, dar au decis să scoată toată informația despre Maia Sandu, lucru care l-a înfuriat la culme pe lobby-stul rus cu pașaport canadian care i-a numit pe reprezentanții mass-media cu pricina ca fiind „G#ndoni” (n.r. contraceptive).

Investigația în întregime o puteți citi pe Zeppelin.md

loading...

Comments are closed.