(video/doc) Avocatul truck-iștilor moldoveni în procesul contra cuplului Albot/Bolocan a publicat cererea prealabilă de chemare în judecată

viorel savva, truckitstii moldoveni, nata albot, andrei bolocan, bolocan in judecata, albot judecata, gabriel calin, moldoveni in sua

Avocatul Viorel Savva, cunoscut pentru faptul că a venit cu inițiativa de a da în judecată cuplul Nata Albot și Andrei Bolocan pentru că aceștia au spus în cadrul unei ediții a emisiunii “Internetul Grăiește”, difuzată inclusiv la postul de televiziune TV8, că truck-iștii moldoveni care lucrează în SUA sunt proști. Grupul de inițiativă în frunte cu avocatul Savva și jurnalistul Gabriel Călin au de gând să obțină prin judecată un milion de dolari canadieni de la cuplul Albot-Bolocan, bani care urmează să îi doneze copiilor bolnavi de cancer.

Avocatul Viorel Savva a publicat un nou video pe pagina sa în care a declarat că a elaborat o cerere prealabilă către Nata Albot și Andrei Bolocan din partea unui grup de cetățeni moldoveni stabiliți în Statele Unite ale Americii, care activează în calitate de șoferi de camion cu privire la apărarea onoarei și demnității și repararea prejudiciului moral.

Grupul de inițiativă consideră că declarațiile făcute de prezentatorii emisiunii “Internetul Grăiește” la adresa truckiștilor sunt calomnioase, care lezează onoarea și demnitatea tuturor șoferilor de truck moldoveni care activează în SUA, acuzațiile spuse de Albot și Bolocan nefiind bazate pe un substrat factologic.

Comentariul Natei Albot care pune la îndoială inteligența, capacitatea de a judeca și sănătatea mintală a tuturor truck-iștilor moldoveni, reprezintă de fapt o înjosire publică manifestată prin bajtocorirea imaginii și prin răspândirea unor informații calomnioase, neautentice și mincinoase la adresa lor. Cu atât mai mult, Albot a făcut referire la faptul că în aceste alegeri, pune la îndoială că truck-iștii rămân să fie oameni teferi, noțiune care potrivit dex-ului semnfică a fi cu mintea întreagă, sau sănătors mintal.

Grupul de moldoveni a înaintat o solicitare care conține 3 puncte. În primul rând se cere ca cei doi să dezmintă informațiile defaimatoare și calomnioase, care lezează demnitatea tuturor truck-iștilor moldoveni ce activează în SUA și pune la îndoială sănătatea mintală, a capacității de a judeca și inteligenței acestora.

În al doilea rând, se cere ca textul dezmințirii să fie prezentat la același canal de televiziune TV8, în cadrul aceleiași emisiuni unde a fost făcută declarația minciunoasă și denigratoare care lezează onoarea și demnitatea tuturor șoferilor de truck moldoveni care activează în SUA.

În punctul trei se oferă și textul dezmințirii, “recunosc că afirmațiile prin care am pus la îndoială sănătatea mintală, capacitatea de a judeca și inteligența tuturor truck-iștilor moldoveni care activează în SUA sunt mincinoase, denigratoare și lipsite de sustrat factologic, care lezează onoarea și demnitatea tuturor truck-iștilor moldoveni ce activează în SUA”.

Total
0
Shares
Total
0
Share