Politică

(Video) Dodon către Plahotniuc: „Așa mi-a dictat Kozak. Eu i-am spus hai să scrim deodată direct federalizare”

Pinterest LinkedIn Tumblr

A fost publicată o nouă întregistrare video de la negocierile lui Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, care au avut loc vineri 7 iunie, la sediul central PDM.

„Așa mi-a dictat Kozak. Eu i-am spus hai să scrim deodată direct federalizare”, i-a zis Dodon lui Plahotniuc. Liderul PDM a refuzat planul de federalizare a Moldovei, de aceea PDM nu a făcut coaliție cu PSRM în Parlament.

A doua zi, 8 iunie, Dodon s-a dus la Năstase și Maia Sandu și a negociat cu ei. Până seara alianța PSRM cu blocul ACUM a fost făcută. În aceeași zi de sîmbâtă deputații din PAS cu DA și socialiștii au votat-o împreună pe Zinaida Greceanîi președinta Parlamentului și pe Maia Sandu premier.

Ulterior Curtea Contituțională a stabilit că aceste voturi sunt nule, dat fiind că termenul limită pentru formarea noului guvern era de 90 de zile de la data de 9 martie, ziua când Curtea Constituțională a validat mandatele tuturor celor 101 deputați aleși de popor. Dodon, Năstase și Maia Sandu au încălcat decizia Înaltei Curți.

Amintim că Năstase și Maia Sandu s-au întâlnit în secret cu vicepremierul rus Dmitri Kozak în noaptea de 3 iunie 2019, iar la întrevedere a participat și Dodon. Kozak este autorul Planului de Federalizare a Moldovei, care a fost refuzat de Președintele Voronin în 2003.

loading...

Comments are closed.