(Video) Doi moldoveni au fost arestați în Bulgaria – riscă 15 ani de închisoare! Iată ce au făcut

Doi moldoveni au fost reținuți în Bulgaria, pentru producerea și comercializarea drogurilor în UE, europol, politia moldova, inspectoratul national de investigatii, 

Doi moldoveni, care dețin inclusiv cetățenie bulgară și română, au fost reținuți în Bulgaria pentru cultivarea, producerea și comercializarea substanțelor narcotice. Drogurile de tip hidropon, produse din plante de cânepă, erau crescute într-o locuință din Bulgaria, iar ulterior transportate și comercializate în țările din Uniunea Europeană.

În cadrul unei conferințe de presă, procurorul Sergiu Petrușca a specificat că la bănuiți au fost depistate și ridicate zeci de kilograme de droguri, în sumă de 1,3 mln de lei.

„Substanțele erau crescute într-un laborator improvizat într-o locuință din Bulgaria. În cadrul investigațiilor a fost reținut și proprietarul acesteia. După producerea drogurilor, acestea erau transportate în Uniunea Europeană, în ascunzișurilor automobilelor. Ajunse acolo, substanțele erau vândute pe piața tenebră”, a spus procurorul.

Cele două persoane reținute au vârstele de 39 și 48 de ani. „Din cadrul grupării fac parte și alți membri din alte țări, printre care și Spania, care deocamdată nu au fost reținuți. Cei mai mulți suspecți sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Gruparea a fost monitorizată timp de opt luni. Unii membri au antecedente penale pentru infracțiuni similare în țările străine”, a afirmat Sergiu Petrușca.

Cazul este instrumentat de oamenii legii din Bulgaria. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la cinci la 15 ani de închisoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share