VIDEO // Doi moldoveni au fost reținuți pentru organizarea migrației ilegale. Cereau câte 3 500 dolari per persoană

În data de 2 aprilie 2024, într-o operațiune coordonată de către ofițerii investigații și organul de urmărire penală a Direcției regionale Vest, în colaborare cu Direcția regională Nord și Inspectoratul de Poliție Briceni, a fost destructurată o grupare criminală specializată în migrația ilegală a cetățenilor ucraineni.

Au fost identificați ca organizatori, un cetățean moldovean de 44 de ani, care era aflat în vizorul oamenilor legii anterior, și un complice conațional în vârstă de 57 de ani.

Aceștia organizau acțiuni de migrație ilegală, cerând câte 3 500 dolari per persoană.

În urma investigațiilor începute din luna octombrie 2023, au fost efectuate percheziții la domiciliile bănuiților, fiind confiscate dovezi relevante, printre care un autovehicul folosit în transportul migranților și dispozitive de comunicație mobilă.

În prezent, investigațiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii tuturor figuranților și circumstanțelor.

Odată cu reținerea celor doi moldoveni pentru 72 de ore, urmează ca Procuratura Ungheni să examineze probatoriul acumulat în privința bănuiților, pentru ca să determine necesitatea aplicării arestului preventiv, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share