VIDEO // Doi străini, monitorizați de la înălțime în timp ce traversau ilegal frontiera

În zona de nord a frontierei de stat, patrula Poliției de Frontieră a depistat doi cetățeni străini care au ajuns ilegal în Republica Moldova. Acțiunile persoanelor au fost monitorizate cu ajutorul sistemului de supraveghere aeriană a frontierei.

Astfel, în data de 24 octombrie 2023, în cadrul unei misiuni de serviciu în perimetrul de supraveghere al Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița, operatorul dronei a observat două persoane. Acestea se deplasau pe jos, pe direcția localităților Sokireanî-Clocușna, dinspre Ucraina spre interiorul țării.

Imediat, echipe mobile s-au deplasat la fața locului și au procedat la interceptarea persoanelor respective, ulterior fiind conduse la sediul sectorului pentru verificări.

Ca urmare, s-a stabilit că cei doi bărbați depistați sunt cetățeni ai Ucrainei cu vârste de 31 și 36 de ani. În cadrul documentării cazului, tinerii au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova.

În continuare, la nivelul Direcției regionale Nord se cercetează circumstanțele faptei ilegale, străinii fiind prezentați Inspectoratului General pentru Migrație.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share