VIDEO // Doi tineri de 19 ani, din Criuleni, au fost reținuți pentru furt, în urma unor percheziții

 

În baza informației operative, astăzi, polițiștii din Criuleni sub conducerea procuraturii Criuleni, au efectuat percheziții la domiciliul unui tânăr de 19 ani, originar din raionul Orhei.

Tânărul, împreună cu un complice de aceeași vârstă, în luna aprilie a anului curent, au pătruns pe un teritoriu privat din satul Mașcăuți r-nul Criuleni, de unde au sustras mai multe bunuri și 5 camere de supraveghere video din curtea unde erau montate.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la 35 000 de lei.

În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate o parte din bunurile sustrase, o armă confecționată artizanal, o armă cu țeavă lisă, 76 de cartușe și alte utilaje destinate pentru întreținerea și folosirea armelor de foc.

Audiat de polițiști, tânărul nu a putut explica proveniența și scopul armelor deținute ilegal, urmând să fie sancționat conform legislației, pentru păstrarea armelor neînregistrate în modul stabilit și fără acte de proveniență.

Totodată, suspecții sunt cercetați penal pentru Furt.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de o asemenea infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share