Externe

(Video) Doliu național în Grecia! 74 de oameni au ars de vii, astă noapte, în incendiile de lângă Atena

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numărul total al morților în incendiile devastatoare din estul Atenei a crescut la 74, potrivit Serviciului de pompieri din Grecia. Peste 188 de persoane, inclusiv 23 de copii, au fost rănite. Există, de asemenea, un număr nespecificat de persoane date dispărute.

Toate persoanele decedate au fost găsite până acum în zona dintre Rafina și Nea Makri, în special în stațiunile Mati și Kokkino Limanaki, unde au fost mistuite de flăcări case și mașini. O parte dintre victime au murit înecate în încercarea  de a scăpa de flăcări.

La Mati, echipele de salvare au dat peste imagini cutremurătoare, 26 de persoane fiind găsite îmbrățișate, pe un câmp, la aproximativ 30 de metri de plajă.

Infernul care a pus stăpânire pe această zonă din Grecia este cel mai grav de când incendiile au devastat peninsula sudică a Peloponezului în august 2007, ucigând zeci de oameni. Mnistrul elen de interne, Panos Skourletis, a declarat la Sky News că incendiile sunt o tragedie națională și un dezastru de dimensiuni biblice, cu pierderi de vieți omenești.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras a decretat trei zile de doliu național.

loading...

Comments are closed.