(video) Dorin Chirtoacă demonstrează că Andrei Năstase împreună cu nașul său Victor Țopa au furat 7 milioane din bugetul țării

dorin chirtoaca, furtul miliardului, nastase avocat, nastase si topa, victor topa furt, 7 milioane nastase, partidul liberal, blocul acum circumscriptii, nastase dosare, victor topa condamnat, topa spalari de bani, topa condamnare
 

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a organizat astăzi o conferință de presă în care a venit cu unele dovezi prin care demonstrază că Victor Țopa și Andrei Năstase au furat din contul moldovenilor o sumă de peste 7 milioane de euro.

Dorin Chirtoacă se întreabă, de ce nimeni nu vine cu o întrebare directă către Maia Sandu, Andrei Năstase sau altă persoană din blocul ACUM: “A cui este compania germană, a nemților sau a a nașului Victor Țopa. S-au furat 7 milioane de euro și toți tac, de parcă așa și trebuie”. În acest sens, fostul primar al capitalei o roagă pe Maia Sandu, care mereu insistă pe meritocrație să îl descoase cumva pe Năstase cu care a format o alianță, pentru ca moldovenii să afle totuși cine este proprietarul firmei care a furat moldovenii de 7 milioane de euro.

Chirtoacă vrea ca toată lumea să știe unde sunt acele 7 milioane de euro din bugetul de stat. Unde sunt acei nemți despre care vorbește Năstase mereu, să fie făcut public numele fondatorilor și a directorilor firmei germane cu pricina. “Toată lumea știe că Țopa este proprietarul firmei, dar toți tac. Se repetă istoria din 2013 – 2014 cu furtul miliardului, tot cei care se află acum în blocul ACUM au tăcut și atunci. Când s-a vândut aeroportul și banca de economii, Maia Sandu și alte persoane prezente pe listele ACUM au luat apă în gură. Acum Țopa și Năstase au furat 7 milioane de euro, ce fac cei din blocul ACUM? Tac, pentru că așa s-au obișnuit să facă”, spune Chirtoacă în cadrul conferinței sale de presă.

Fostul primar al capitalei amintește de faptul că despre dosarul său, care nu avea dovezi se vorbea la toate televiziunile și la toate portalurile de știri, iar acum când existe documente care confirmă vinovăția lui Năstase, toți tac. Chirtoacă acuză blocul ACUM că aceștia obțin voturi prin minciună și acoperire de hoții. “Republica Moldova se transformă într-o stână de oi, unde ciobanul mână oamenii la alegeri ca oile la strungă.” 

Președintele Partidului Liberal afirmă că directorul firmei din Cipru, unde se află cele 7 milioane este Gabriela Țopa, fiica lui Victor Țopa. Liberalul se interesează, de ce oare aceasta gestionează milioanele moldovenilor. Chirtoacă prezintă un set de documente prin care arată un șir de firme germane conduse de persoane din anturajul lui Țopa care sunt legate într-un fel sau altul cu milioanele furate din bugetul de stat al Republicii Moldova. Ana Țopa, soția lui Victor Țopa este proprietara unui șir de firme din Cipru și Bahamas care au legătură directă cu firma care gestionează cele 7 milioane. Printr-o oarecare coincidență, avocatul acestor firme este nimeni altul decât Andrei Năstase. Nu există nici un neamț în conducerea firmelor date după cum afirmă liderul Platformei DA.

În cele din urmă, Chirtoacă a înaintat nota de plată clanului Țopa. Dacă în anul 2000, un apartament costa 2-3 mii de euro, acum acesta costă în jur de 30.000 de euro. Deci, 7 milioane de euro, conform cursului actual ar însemna 70 milioane de euro. Anume această sumă ar trebui să fie întoarsă de către Andrei Năstase și nașul său.

Total
0
Shares
Total
0
Share