VIDEO // Dorin Recean a avut o întrevedere cu Volodimir Zelenskii: ”Moldova și Ucraina nu sunt doar state vecine, ci și parteneri apropiați”

În marja Summitului Comunității Politice Europene, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a avut un dialog cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskii.

Șeful Guvernului de la Chișinău a mulțumit liderului de la Kiev pentru fermitatea cu care militarii și poporul ucrainean apără libertatea și valorile europene în întreaga regiune. De asemenea, Dorin Recean și-a exprimat speranța că cele două țări vor deveni cât mai curând parte a blocului comunitar.

„Moldova și Ucraina nu sunt doar state vecine, ci și parteneri apropiați. Ne unește același deziderat și avem un interes comun – să aducem pacea în Europa și să devenim membri ai Uniunii Europene. Sunt sigur că împreună vom reuși să facem asta. Rămânem solidari și vom continua să oferim sprijinul nostru poporului ucrainean”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Președintele Ucrainei și-a exprimat recunoștința față de cetățenii Republicii Moldova pentru ajutor acordat refugiaților ucraineni, încă din prima zi a invaziei Federației Ruse în Ucraina. În discuție, Volodimir Zelenskii a subliniat faptul că viitorul Moldovei și al Ucrainei este în UE.

Total
0
Shares
Total
0
Share