VIDEO // Doru Petruți, director IMAS: ”Guvernarea a compromis total procesul de licitație a spațiilor comerciale de la aeroport”

Guvernarea a compromis total procesul de licitație a spațiilor comerciale de la aeroport, iar la un an de la preluarea aerogării de către stat, cresc percepțiile că fostul concesionar al aeroportului era un administrator mai bun. Declarațiile aparțin directorului companiei sociologice IMAS, Doru Petruți, scrie Ziua.md.

Datele sondajului prezentat miercuri arată că fiecare al treilea moldovean crede că statul administrează prost aeroportul din Chișinău.

”Tema asta este o mare problemă pentru putere, pentru că e menținută în agendă. Ei au compromis-o practic total. Anunțuri, anulări, iar amânări, iar reluări de licitație. E clar că e o lipsă de transparență. Ba mai mult, cei de la guvernare ne-au tot promis companii de mare renume. Iată că după un an de zile de la preluarea aeroportului, când speranțele erau la 60 la sută că statul va administra mai bine aeroportul Chișinău, iată că după un an cresc percepțiile că Avia Invest era un administrator mai bun. 33 la sută. Practic, o scădere de peste 20 la sută legată între nivelul de așteptări că statul va administra mai bine versus percepțiile actuale. Este o temă eșuată. Orice mai spui, nu mai poți să reconstruiești credibilitate. Mai mult, dacă vor mai veni și tot felul de procese, străzi și străduțe construite la cifre fabuloase, probabil se mai adună percepții negative”, a declarat Doru Petruți, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Amintim că, potrivit aceluiași sondaj, mai bine de jumătate din populația Republica Moldova consideră că licitația pentru spațiile de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost trucată în interesul unor grupuri de interese. Potrivit sondajului, 55% dintre intervievați susțin că procesul a fost viciat.

De asemenea, doar 17 la sută dintre cei chestionați au spus că licitația este una corectă și transparentă, iar 28% nu a vrut să răspundă la această întrebare. Sondajul IMAS a fost realizat în această lună pe un eșantion de aproximativ 1 100 de oameni.

Total
0
Shares
Total
0
Share