Alte știri

VIDEO // „Dosarul Nr.25” – cu probe pe primarii lui Usatîi și un candidat PAS. Dezvăluirile unui lider de partid

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc a făcut un nou set de dezvăluiri despre un candidat din lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și câțiva Primari din partidul lui Renato Usatîi, scrie paranteze.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit lui Cavcaliuc, candidatul cu numărul 43 din listele PAS prezentate la CEC, în colaborare cu Renato Usatîi, câștigă periodic licitații la Bălți la prețuri mari. Adesea fiind singurul participant. Numai în 2020, acesta ar fi câștigat 11 contracte în valoare de peste 58 de milioane de lei.

Licitațiile, contractele și multe lucrări ce urmau să fie îndeplinite de către compania câștigătoare, ar figurat doar pe foaie, Cavcaliuc prezentând poze cu situația reală a obiectelor si locațiilor din Bălți pe care sau delapidat milioane, printre acestea: azil de câini, străzi, trotuare și altele.

Potrivit listei înregistrate la CEC, a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru alegerile anticipate din 11 iulie 2021 din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, cu numărul de ordine 43, menționat de Gheorghe Cavcaliuc, se regăsește Marcoci Boris, inginer constructor de profesie, Directorul companiei SRL ”Marsharcon”.

Liderul PACE dezvăluie că ar exista chiar și un dosar penal pentru delapidări de bani din bugetul de stat pe compania candidatului PAS, Marcoci Boris, în care figurează și oameni apropiați lui Renato Usatîi. Totodată, candidatul PAS ar mai fi mituit mai multe persoane pentru a ține departe de presă și public informațiile despre acest dosar penal pornit pe compania sa.

Potrivt declarației de avere depusă la CEC de către Marcoci Boris, acesta ar fi primit și un salariu de 1533,72 de lei de la Primăria municipiului Bălți, dar 478.149,94 de lei obținuți sub formă de salariu de la SRL ”Marsharcon”.

Implicat în schemele cu licitațiile trucate ar mai fi implicat și un apropiat al lui Renato Usatîi, Viceprimarul Municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin. Potrivit lui Cavcaliuc  „o parte din banii furați Grigorișin îi cheltuie pentru finanțarea „Partidului Nostru”, iar de restul banilor își cumpara ce vrea el.” Ultima achiziție costisitoare a lui Grigorișin ar fi fost făcută în 2020, o mașina luxoasa Toyota neagră pe care ar fi plătit 1.500.000 de lei, pe care a scris-oînregistrată pe numele socrului său, dar cu care se plimbă feciorul său în vîrstă de 23 ani.

„PAS și PN în primăria Bălți îs ca o grupare Criminala” a spus Cavcaliuc, pentru că ar fi furat zeci de milioane de lei prin licitații trucate și „dacă îi scăpăm în Parlament sau Guvern aceștia vor fura 3 miliarde de la stat”.

Cavcaliuc a mai declarat că în localitățile unde sunt primari din partea Partidului lui Renato Usatîi, licitațiile sunt câștigate mereu de către aceleași companii, și că aceste companii ar mai figura și ca donatori către „Partidul Nostru” al lui Renato Usatîi. Liderul PACE a prezentat în premiera un dosar voluminos cu scheme și probe despre crimele economice făcute de Usatii, gruparea lui de aleși locali și Marcoci dar și alții din PAS. El a mai declarat că dacă e să luăm în sumă aceste crime care le-ar fi comis cei din PAS și PN furând statul de zeci de milioane de lei, făptașii ar trebui sa stea la pușcărie cam 150 de ani.

Acesta a mai declarat și că Usatîi, care este în căutare internațională de organele altor state pentru spălare de miliarde de dolari prin Republica Moldova, ar fi organizat o grupare criminală cu toții primarii și aleșii lui locali ai „Partidului Nostru”, prin care au făcut o schemă de trucarea licitațiilor și delapidare de fonduri de sute de milioane de lei pe seama achizițiilor produselor alimentare de proastă calitate în școli și grădinițe. Cavcaliuc susține că 6 companii au intrat în înțelegere criminală cu Usatîi, iar aleșii locali ai „Partidului Nostru” au trucat licitațiile în așa fel ca toate licitațiile în sumă de peste 14 milioane de lei au fost câștigate doar de aceste 6 companii. Una dintre aceste companii a fost anterior implicată în scandalurile mari cu licitațiile trucate și furt banilor publici predestinați pentru aprovizionarea gradințelor din Chișinău.

loading...

Comments are closed.