VIDEO // Droguri în valoare de 100 000 de lei, depistate în urma a 19 percheziții în Bălți și nordul țării, iar trei persoane au fost reținute

 

Ofițerii Direcției investigații „Nord” a INI, în comun cu cei ai Inspectoratului de Poliție Bălți, sub conducerea Procuraturii mun. Bălți și cu suportul mascaților din BPDS „Fulger”, au efectuat în mun. Bălți, mai multe acțiuni de urmărire penală pe faptul traficului de droguri în proporții deosebit de mari.

În speță, în urma administrării unor probe pertinente că la domiciliul (încăperi, depozite, automobile) suspecților se pot afla droguri și analogi ai acestora, telefoane mobile și cartele SIM utilizate la comiterea infracțiunii, oamenii legii au efectuat 19 percheziții la opt persoane cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, suspectate că ar fi implicate în circulația ilegală de droguri, pe teritoriul mun. Bălți și regiunea de nord a țării.

Totodată a fost stabilit faptul că, unul dintre figuranți ar activa în calitate de curier al unui magazin online, care își desfășoară activitatea ilegală pe canalul ”Telegram”.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul figuranților, au fost depistate și ridicate: droguri de tip marijuana, amfetamină, hașiș, ustensile pentru consumul de droguri, telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare.

Valoarea drogurilor, pe piața neagră, se estimează la aproximativ 100 000 de lei.

Trei bănuiți au fost reținuți, alți cinci sunt cercetați în stare de libertate.
În continuare sunt întreprinse acțiuni în vederea stabilirii persoanelor care au participat la comiterea faptelor ilicite sau le-au favorizat.

Procuratura urmează să decidă despre oportunitatea aplicării unor măsuri preventive în privința persoanelor reținute.

Total
0
Shares
Total
0
Share