(Video) După 15 ani de chirie, o familie din Chișinău şi-a cumpărat un apartament prin programul Prima Casă

După 15 ani de chirie, o familie din Chișinău şi-a cumpărat un apartament prin programul Prima Casă, guvernul filip, partidul democrat, pdm plahotniuc, proiecte sociale moldova 2018, andrian candu parlament

După ce timp de 15 ani au umblat din chirie în chirie, au ajuns, în sfârşit, în propria locuinţă. Datorită proiectului Prima Casă, o familie cu doi copii din Capitală a reuşit să-şi cumpere un apartament. Soţii afirmă că această schimbare a fost posibilă doar datorită faptului că statul le compensează 25 la sută din creditul luat, scrie Publika.md.

Sergiu Cujbă este șofer de profesie. De aproape șapte ani, bărbatul lucrează la o companie de mezeluri, iar soţia este acasă cu mezina de opt luni. În această toamnă, familia s-a mutat într-un apartament de 48 de metri pătraţi. „Noi am vrut ceva deodată ca să putem trăi. Că e greu să faci reparație și să trăiești la gazdă. 530 de mii care ni i-a dat banca și plus 10% pe care le-am achitat noi”, a spus Sergiu Cujbă, beneficiarul programului Prima Casă.
 
Până acum familia s-a înghesuit într-o cameră de cămin, dar programul Prima Casă le-a schimbat viaţa. „E posibil, e ușor, nu aștepți foarte mult. 3-2 săptămâni și banca oferă. Nu trebuie să le frică că n-or să achite plata. Mai bine decât să achiți la chirie, mai bine achiți pentru propria casă”, a spus Mariana Cujbă, beneficiara programului Prima Casă.
 
Fiul familiei, elev în clasa a opta, este pasionat de baschet, dar vrea să devină anchetator sau profesor de engleză. Băiatul spune că demult visa la camera sa, unde să-și poată face temele și să se odihnească. “Am camera mea, pot să mă relaxez normal, să fie liniște la mine în cameră. Pot să-mi chem prietenii la mine acasă, nu numai eu la dânșii acasă să mă duc, dar și ei la mine să vină”, a spus Dorin Cujbă.
Programul guvernamental Prima Casă a fost lansat în martie 2018, la iniţiativa premierului Pavel Filip. Potrivit regulamentului, beneficiarii, care au până la 45 de ani, trebuie să aibă o contribuţie iniţială de până la zece la sută din valoarea contractului. Statul oferă compensaţii bugetarilor şi familiilor cu mulţi copii.
 
De la lansare, peste o mie de doritori au aplicat la program. Dintre beneficiari, peste 750 sunt familii tinere, iar aproape trei sute sunt persoane necăsătorite. Potrivit estimărilor şefului guvernului, în 2019 vor mai fi acordate în jur de trei mii de credite în cadrul aceluiaşi program.
Total
0
Shares
Total
0
Share