Politic

(video) După ce a declarat că Unirea înseamnă înghițirea Republicii Moldova de către România, Maia Sandu și-a anunțat participarea la marșul dedicat Centenarului Marii Uniri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lidera Partidului „AS”, Maia Sandu, s-a răzgândit din nou și se pare că are discursuri diferite, în funcție de televiziunea la care este invitată. Dacă la unele posturi de televiziune spunea că în cazul unui Referendum privind unirea Republicii Moldova cu România, ar vota precum majoritatea moldovenilor, adică împotrivă, sau declarația de la Congresul PAS, când spunea că în prezent Unirea nu se poate face forțat, precum s-a întâmplat în trecut (n.r. Marea Unire din 1918) atunci la 10TV, Maia Sandu a declarat că va fi prezentă duminică, 25 marite, la Marea Adunare Centenară.

Maia Sandu a fost o lungă perioadă o speranță a unioniștilor, motiv pentru care anume ei i-au fost oferite voturile în campania prezidențială din 2016 în detrimentul candidatului declarat unionist și prezent în liste, Mihai Ghimpu.

Speranțele însă au dispărut odată cu declarațiile Maiei Sandu din cadrul congresului Partidului pe care îl conduce. Aceasta a spus că nu crede că Unirea României cu Republica Moldova ar fi posibilă, pentru că „nu este real ca UE să permită unui stat membru să înghită un teritoriu”. Aceste declarați au stârnit controverse printre unioniști și Maia Sandu a fost criticată foarte dur de susținătorii ideei Unirii Republicii Moldova cu România.

Printre cei care au reacționat la mesajul Maiei Sandu a fost și fostul primar al Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Acesta i-a dedicat chiar o scrisoare liderului PAS. Liberalul a întrebat-o pe Maia Sandu dacă Unirea din 1918 a fost una forțată, oare anexarea teritoriului dintre Prut și Nistru din anii 1812 și 1940 a fost un fapt pașnic și fără o oarecare aplicare a forței.

Aflându-se în prezent într-o criză mare de imagine, cu o tendință de scădere a rattingului, Maia Sandu a schimbat din nou macazul și în cadrul unei emisiuni de la un post TV unionist, aceasta a declarat că este gata pentru Unirea Republicii Moldova cu România. Iar ieri, în cadrul unei emisiuni de la același post TV, Maia Sandu a spus că va participa chiar și la Marea Adunare Centenară ce va avea loc duminică, 25 martie în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

loading...

Comments are closed.