Alte știri

VIDEO // După dezvăluirile deputaților PSRM, Maia Sandu a fugit de jurnaliști

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce deputații socialiști au dezvăluit că Președinția Republicii Moldova, SIS și SPPS sunt implicate în răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, președintele Maia Sandu a dat bir cu fugiții de la conferința de presă pe care a ținut-o câteva minute în urmă și a refuzat să răspunsă la întrebările jurnaliștilor.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Președintele și-a citit declarația de presă în fața camerelor de luat vederi, apoi a dispărut rapid după ușa sălii de conferințe, lăsându-i pe jurnaliști fără răspunsuri la mai multe întrebări actuale, inclusiv la cea despre răpirea fostului oficial ucrainean.

Potrivit deputaților socialiști, în răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus au fost implicate structurile de stat ale Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut unul dintre membrii Comisei parlamentare de anchetă, deputatul PSRM Grigore Novac, în cadrul unei conferințe de presă.

“Comisia a audiat mai multe persoane, reprezentanți ai instituțiilor, am dat de urmele celor care l-au răpit pe Ceaus, am constatat cârdășia instituțiilor de stat în această crimă. Urmele acestei crime duc și la instituția prezidențială. Noi nu am avut deschidere ori conlucrare sub nici o formă din partea instituției prezidențiale, chiar dacă am expediat mai multe demersuri pentru ca să vină să clarifice lucrurile. SIS a încercat să ne ducă pe pistă greșită, să o facă pe prostul”, a mai spus Novac.

Amintim că Nicolae Ceaus a fost răpit din centrul Capitalei în data de 3 aprilie 2021. Poliția a constatat că acesta a fost dus în Ucraina cu un automobil cu numere diplomatice, care îi aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

loading...

Comments are closed.