Politic

Video emoționant: Mesajul de rămas bun în limba română al ambasadorului SUA în Moldova, James Pettit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Excelența sa James Pettit își încheie madatul de ambasador al Statelor Unite în țara noastră. În acest contex, diplomatul american care s-a aflat aproape trei ani în țara noastră a postat pe Facebook un mesaj de rămas bun rostit în limba română adresat poporului Republicii Moldova.

„Dragi prieteni, în curând eu plec din țară. Îmi amintesc foarte bine când în Aeroport (la Chișinău) erau colegii de la Ambasadă și de la Ministerul Afacerilor Externe, am fost foarte entuziasmat. Am avut multe experiențe interesante aici, în această țară. Eu aș spune că probabil când am acordat scrisoarea de acreditare fostului președinte Timofti a fost deosebit, interesant și plăcut pentru mine, cu multă mândrie”, a spus James Pettit.

„Am studiat limba română 5 luni la Washington înainte de a veni încoace, îmi place foarte mult această limbă frumoasă și am continuat să învăț această limbă în Republica Moldova. Pentru mine a fost o realizare importantă pentru a demonstra respect poporului moldovean”, a mai spus Petit.

Vedeți mesajul video integral mai jos:

James Pettit (62 ani) și-a începtul mandatul de ambasador al SUA în Moldova în luna februarie 2015 iar curând va pleaca înapoi în țara sa, pentru a fi trimis ulterior într-o nouă misiune diplomatică. În locul său va veni la Chișinău un alt ambasador acreditat de către președinte Trump.

loading...

Comments are closed.