VIDEO // Estorcau bani, inventând datorii. Oamenii legii au destructurat activitatea unui grup infracţional, suspectat de șantaj

 

Urmare a mai multor acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație, desfășurate timp de trei luni de ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI, de comun cu angajații IP Leova, Administrației Naționale a Penitenciarelor, sub conducerea Procuraturii Leova, a fost destructurată activitatea unui grup infracţional, suspectat în comiterea infracțiunii de șantaj, organizatorul fiind un deținut din Penitenciarul nr.13-Chișinău.

În speță, s-a stabilit că deținutul de 34 de ani, în complicitate cu alte două persoane aflate la libertate de 52 și 38 de ani, domiciliați în satul Tomai, raionul Leova, estorcau mijloace financiare de la un consătean sub pretextul unei datorii inventate în sumă de 200 de euro.

Victima, un bărbat de 29 de ani, din frica de a nu fi maltratat le-a transmis 4000 de lei. Ulterior, cei doi, au mai cerut încă 200 de euro. Astfel, victima a sesizat ofițerii de investigație, iar drept urmare a fost pornită o cauza penală pentru șantaj.

În urma perchezițiilor la domiciliile suspecților, polițiștii au ridicat 4000 de lei, iar din celula deținutului au fost ridicate telefoane mobile și droguri de diferite tipuri (marijuana, hașiș, pastile extazy, subutex etc.).

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189, alin. (3) din Codul Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de „Șantaj” riscă închisoare de la 5 la 7 ani sau amendă de la 42 500 la 67 500 de lei.

Unul dintre suspect este reținut pentru 72 de ore, iar celălalt este cercetat în stare libertate.

Precizăm că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Total
0
Shares
Total
0
Share