Economic

(Video) Euronews: Cea mai mare plantație de nuci din Europa se află la Soroca

Pinterest LinkedIn Tumblr

Afacerea unui moldovean a fost subiectul unui reportaj apărut la prestigiosul post de televiziune Euronews. Reporterii canalului tv paneuropean s-au deplasat la Soroca, acolo unde, datorită unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, se dezvoltă cea mai mare plantație de nuci din Europa, scrie Deschide.md. 

Plantația se întinde pe 750 de hectare și exportă aproape 80% din recolta sa.
 
Victor Gutu, directorul fermei, a declarat că finanțarea a fost crucială pentru afacere: „Acest proiect finanțat de UE ne-a permis să începem să construim o fabrică de prelucrare a nucilor. Ca rezultat, am devenit mai competitivi atunci când vine vorba de vânzarea produselor noastre pe piețele europene.”
 
Tot datorită inițiativei UE, agricultorii care dezvoltă astfel de proiecte pot obține consultanță și asistență tehnică. „Aceste investiții ale UE sunt extrem de benefice pentru Republica Moldova, deoarece permit o integrare mai rapidă a economiei sale pe piețele europene”, spune Gutu.
 
Acesta a mai precizat pentru reporterii Euronews că astfel de investiții ale UE permit ca R. Molodva să învețe a respecta standardele europene, deci produsele să devină mai competitive pe piețele UE.
loading...

Comments are closed.