Alte știri

(Video) Eveniment unic în ultimii 200 de ani în Japonia: Împăratul Akihito şi-a declarat oficial abdicarea!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Împăratul Akihito al Japoniei şi-a declarat în mod oficial abdicarea, în cadrul unei ceremonii la Tokyo, şi a ţinut ultimul discurs public în calitate de suveran al tronului Crizantemei, relatează The Telegraph.

În discursul final, Împăratul Akihito a declarat că doreşte Japoniei şi lumii întregi pace şi prosperitate. Sunt profund recunoscător pentru oamenii care m-au acceptat ca simbol şi m-au susţinut”, a declarat al 125-lea împărat al Japoniei.
 
„Împreună cu împărăteasa Michiko, sperăm din inimă că era Reiwa va fi paşnică şi fructuasă, şi ne rugăm pentru bunăstarea şi fericirea ţării noastre şi a poporului”, a adăugat împăratul.
 
În prima parte a ceremoniilor private de marţi, împăratul şi-a anunţat abdicarea în faţa strămoşilor mitologici ai familiei imperiale japoneze.
Marţi, ceremoniile au început cu ritualuri private în Palatul Imperial din Tokyo. Împăratul de 85 de ani a primit permisiunea legală de a abdica după ce a declarat că se simţea în imposibilitatea de a-şi îndeplini rolul datorită vârstei sale şi stării generale de sănătate. Fiul său, Printul Naruhito, va urca astăzi pe tronul Crizantemei, începând o nouă eră.
 
Împăratul din Japonia nu deţine putere politică, ci serveşte drept simbol naţional.
 
Data abdicării împăratului Akihito, o premieră în ultimii 200 de ani în Japonia, a fost stabilită de guvern, familia imperială neavând un cuvânt de spus în acest sens. Japonia va intra, miercuri, în primul an al erei imperiale „Reiwa” (frumoasă armonie), după trei decenii de eră Heisei (obţinerea păcii).
loading...

Comments are closed.