VIDEO // Evoluția raionului Taraclia spre un viitor european: UE a investit peste 45 milioane de lei în dezvoltarea raionului

În drumul său spre integrarea europeană, Republica Moldova a prins la viață – au început reformele mult așteptate, fiecare regiune a devenit un șantier, datorită investițiilor în infrastructură – fie că vorbim de drumuri, școli, spitale, afaceri, proiecte naționale și locale. Țara și-a recăpătat libertatea și valorile.

În ultimii ani, Uniunea Europeană a investit peste 45 milioane de lei în dezvoltarea raionului Taraclia. Din acești bani, zece proiecte au fost deja finalizate, iar altele cinci sunt în curs de implementare.

Peste 20 de milioane de lei au fost alocați de către Uniunea Europeană pentru dezvoltarea infrastructurii energetice, iar alte 200 mii de lei au fost investite în reabilitarea sistemului de electricitate din centrul de sănătate „Încredere”. Totodată, cu suport financiar de 15 milioane de lei a fost renovat Spitalul Raional din Taraclia și construite cinci centre de sănătate și plasament.

Mai mult de 10 milioane de lei au fost investiți în sistemul educațional: la Universitatea de Stat „Grigore Țamblac”, au fost construite șapte stații de distribuție a apei și mai multe școli au fost dotate cu mobilier și tehnică modernă. Totodată, peste 700 mii de lei au fost alocați pentru dezvoltarea infrastructurii. Din acești bani a fost construit un sistem de canalizare și mai multe stații de alimentare cu apă.

În videograficul de mai jos puteți viziona cum s-a schimbat spre bine raionul Taraclia datorită investițiilor europene.

Moldova Europeană înseamnă un viitor luminos, pe care îl putem construi doar împreună.

Moldova Europeană este o campanie de comunicare inițiată de societatea civilă, pentru a informa cetățenii despre procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană și pentru a aduce în prim plan valorile și aspirațiile europene ale țării.

Total
0
Shares
Total
0
Share