VIDEO // Ex-primarul Dorin Chirtoacă îndeamnă cetățenii să NU voteze PAS

Candidatul la funcţia de deputat pe listele AUR Moldova pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Dorin Chirtoacă, consideră că cetăţenii moldoveni nu trebuie să voteze cu Partidul Acţiune şi Solidaritate, dacă îşi doresc unirea cu România. Potrivit lui, cei care voteaza cu PAS votează împotriva unirii, informează Adevărul.ro

Într-un Live pe Facebook, Dorin Chirtoacă a spus că Socialiştii şi Comuniştii vor reprezenta Rusia în viitorul Parlament, iar PAS va reprezenta Germania şi Bruxelles-ul. În acest context, Chirtoacă a declarat că ar fi corect ca şi România să fie reprezentată în Legislativul de la Chişinău, motiv pentru care Chirtoacă a îndemnat moldovenii să voteze AUR.

„În Republica Moldova este o confruntare făcută între marii jucători a acestei lumi. Pe de o parte este Vestul – UE, în special Germania şi Bruxelles. Ei, prind toate ONG-urile fac acţiuni de mobilizare civică etc, dar pe lângă asta mai promovează şi PAS. Această structură de organizaţii civice, neguvernamentale, presă etc, care primesc finanţări de milioane de euro, deja mulţi spun presa PAS, de fapt, ei fac campanie pentru PAS. (…) Acelaşi lucru se întâmplă la nivelul partidelor proruse din partea Rusiei – Dodon, Voronin, Usatîi, Şor, toţi ei au susţinere directă sau indirectă din partea Moscovei.

Nu este cumva firesc ca şi România să fie parte din această ecuaţie? De ce România nu ar trebui să fie la masa deciziilor politice din Moldova?”, a declarat Dorin Chirtoacă, sugerând că AUR va reprezenta România în Parlamentul de la Chişinău.

Citește și: VIDEO // Igor Dodon la marșul Comuniștilor și Socialiștilor: ”Președinția a trecut sub control extern. Trădătorii trebuie alungați din țară”

Total
0
Shares
Total
0
Share