Politică

VIDEO EXCLUSIV // Gheorghe Cavcaliuc a fost surprins pe străzile din Londra

Pinterest LinkedIn Tumblr

Gheorghe Cavcaliuc, ex-șeful adjunct al IGP, liderul Partidului Acasă Construim Europa a fost surprins pe străzile din Londra, Marea Britanie, într-o zonă cu mai multe centre de business.

În video, primit de la cititorii noștri, este surprins Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE, îmbrăcat într-un sacou albastru, iar în mână ținea un rucsac.

Contactați de redacția noastră, responsabilii de la Serviciul de presă al PACE ne-au confirmat, oficial, că liderul partidului se află la Londra, unde activează într-o companie internațională, iar despre locul aflării sale au fost informate și autoritățile din țara noastră.

“Domnul Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE, se află în orașul Londra, iar locul aflării dlui a fost adus la cunoștința Procuraturii Sîngerei. Respectiv, confirmăm informația pe care ați obținut-o”, ne-au declarat cei de Serviciul de presă al PACE.

Anterior Cavcaliuc anuntat pe pagina lui de Facebook:

„În contextul numeroaselor ilegalități, comise în privința mea de către procurorul de caz, Ludmila Zaharia, care este în conflict de interese deschis cu mine, dar și ținând cont de încălcarea dreptului meu la apărare, consider că autoritățile au eșuat în garantarea unui proces echitabil. Din acest motiv, la recomandarea avocaților mei, intenționez să merg pe calea contestării tuturor acțiunilor sale ilegale.

Declar cu toată responsabilitatea că am respectat, respect și voi respecta legea, nu m-am eschivat și sunt gata să vin în fața unui procuror cinstit, nepărtinitor, după ce vor fi anulate de Instanțe de judecată acțiunile și actele ilegale emise de procurorul Zaharia și doar după recuzarea acesteia de la instrumentarea acestui caz. Amintesc faptul că soțul Ludmilei Zaharia este cercetat penal pentru o crimă foarte gravă, ultimul a lovit cu mașina un biciclist și a fugit de la locul accidentului lăsându-l pe acesta să zacă într-o baltă de sânge. Doar prin minune cei care au găsit victima i-au salvat viața. Presupun și există bănuieli rezonabile că acest dosar poate fi folosit de oponenții mei politici și de șefii ei superiori pentru a o forța să întreprindă acțiuni ilegale împotriva mea și al colegilor mei din PACE.

Am comunicat anterior opiniei publice că soțul procurorului Zaharia nu este la prima încălcare a legii. Anterior când dețineam funcția de conducere în IGP, personal l-am sancționat pentru că, în funcția de polițist de patrulare, a falsificat procese-verbale legate de amenzile aplicate conducătorilor auto. Totodată, în perioada cât vor fi examinate contestările depuse de avocații mei și până la recuzarea procurorului Zaharia, în privința căreia există suspiciuni că ar fi șantajabilă pentru a mă presa, voi continua să desfășor activitatea mea profesională în cadrul companiei internaționale, în funcția pe care o dețin în ultimii doi ani.

Atât societatea, cât și instituțiile de presă cunosc foarte bine că sunt angajat la o companie internațională, în care mi-am suspendat funcția pentru aproximativ două luni, ca să particip la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Am informat Procuratura despre revenirea mea la muncă și am prezentat ordinul de deplasare în interes de serviciu în mai multe jurisdicții internaționale, unde compania are activități”.

 

loading...

Comments are closed.