Social

VIDEO // Fabricau ILEGAL țigări în Cehia. Cinci moldoveni implicați în „AFACERE” au fost arestați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cinci moldoveni și patru cetățeni ai Cehiei au fost reținuți, suspectați că au pus pe roate o afacere de producere ilegală a țigărilor. Aceștia ar fi înregistrat mai multe camioane pe unele companii fictive în Republica Moldova, cu care transportau în țările din Europa țigările produse ilegal în Cehia. După 10 luni de investigații, suspecții au ajuns pe mâna oamenilor legii, scrie Echipa.md

În cadrul cercetărilor, desfășurate de ofițerii de investigații din Republica Moldova și autoritățile din Cehia, s-a stabilit că gruparea era condusă de moldoveni, iar ceilalți membri se supuneau regulilor ierarhice. Cei cinci moldoveni cumpărau utilaje și materie primă pentru producerea țigărilor, și tot ei erau cei care asigurau transportul acestora în țările UE.

În data de 2 decembrie, nouă suspecți, patru cetățeni ai Cehiei și 5 de la noi au fost încătușați, chiar pe teritoriul fabricii clandestine de țigări din orașul Ralsko. Oamenii legii au percheziționat fabrica și au depistat aproape 9.000.000 de țigări, în valoare de peste 19.000.000 de euro.

Totodată, au fost depistate și o linie completă de producție a țigărilor, un tăietor și o tocătoare de tutun, precum și documente personale românești falsificate folosite de suspecți în activitățile infracționale. Astfel, toți cei cinci moldoveni au fost plasați în arest în Cehia, iar ceilalți patru suspecți se află sub control judiciar.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de detenție.

Cercetările continuă.

loading...

Comments are closed.