VIDEO // Fermierii au ieșit la protest și astăzi, cerând Guvernului îndeplinirea revendicărilor

Fermierii au ieșit la proteste și astăzi. Aceștia spun că sunt în prag de faliment și vor continua să protesteze pînă cînd Guvernul nu le va revendica cererile, scrie TVN

Potrivit agricultorilor, sute de angajați de mâine vor rămîne fără salarii, din cauza situației create.

„Am 350 de tone de porumb de anul trecut și mă gândeam că voi face un ban. Costul lui este de 4 lei 60 de bani, conform cheltuielilor efectuate de anul trecut, acum am vorbit la telefon dau 2 lei și 90 de bani, dar strict trebuie să fie cu umiditatea 14, dacă e 15 deja începe negocierile de preț și în așa situație ne-am pomenit azi”, spune Mihail Romanciuc, fermier din satul Horești, Fălești.

Potrivit fermierilor, în prezent, comercianții oferă un preț de doar 2 lei și 50 de bani pentru un kilogram de grâu, pe cînd costul producției este de peste 3 lei. În această situație mulți spun că nu mai au pe ce plăti impozitele și salariile la angajați, transmite Noi.md cu referire la tvn.

Fermierii spun că vor continua protestele pînă cînd solicitările lor nu vor fi revendicate de Guvern.

„Noi nu vom ceda oricum, stăm pe poziții pașnici până când nu vom vedea o reacție, altă soluție nu avem”, spune Dumitru Frasin, fermier din Florițoaia Veche, Ungheni.

Astfel de acțiuni de protest s-au desfășurat în toată țara. Fermierii moldoveni și-au scos tractoarele pe traseele Hîncești-Leova, Orhei – Rezina și Bălți-Orhei, dar și în centrul și sudul țării unde aceștia au blocat chiar și traseele.

După discuțiile cu premierul Dorin Recean, fermierii au rămas nemulțumiți și au ieșit cu tehnica pe trasee.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că înțelege că fermierii au anumite probleme, dar autoritățile nu pot închide țara pentru Ucraina.

Total
0
Shares
Total
0
Share