Externe

(video) Fetiță în lacrimi! Președintele Turciei îi promite micului soldat că dacă va muri în război, i se va așterne steagul țării deasupra sicriului 

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan i-a promis unei fetițe, îmbrăcată în haine de soldat, că va primi onoruri militare dacă va fi ucisă în luptă. Episodul controversat s-a petrecut sâmbătă la congresul Partidului Dreptății și Justiției (PDJ) din Turcia. Erdogan s-a folosit de ocazie pentru a câștiga sprijin public pentru operațiunea militară care îi vizează pe kurzii din Siria, scrie UNIMEDIA.

La un moment dat, o fetiţă îmbrăcată în echipament militar, i-a atras atenția. Erdogan a chemat-o pe scenă unde copila a început să plângă.

„Dacă este martirizată vom așterne un steag deasupra ei. Cu ajutorul lui Dumnezeu, e pregătită pentru orice, nu-i așa?”, a întrebat Erdogan. „Da” a răspuns fetița confuză și printre lacrimi.

Menționăm că Președintele Truciei a declarat săptămâna trecută că forţele turce vor asedia în curând oraşul sirian Afrin, capitala enclavei cu acelaşi nume, unde o ofensivă turcă a fost lansată în urmă cu o lună împotriva miliţiei kurde Unităţile de Protecţie a Poporului, considerată de Ankara drept teroristă.

loading...

Comments are closed.