VIDEO & FOTO // Cupa Călărași – Invită Constantin Cobîlean: Un turneu jubiliar cu 280 de atleți din 9 țări

Tradiționalul turneu de lupte libere Cupa Călărași – Invită Constantin Cobîlean a ajuns la o frumoasă ediție jubiliară, reușind să adune 280 de atleți din 9 țări și 27 de echipe. Evenimentul, desfășurat timp de câteva zile, a oferit publicului spectacolul luptelor de mare clasă și momente feerice de sărbătoare sportivă.

Turneul, care reprezintă un proiect de suflet al antrenorului Constantin Cobîlean, directorul Școlii Sportive Specializate de Rezerve Olimpice din Călărași, a impresionat prin nivelul înalt al competiției și prezența unor mari personalități ale luptelor libere. Printre invitații speciali s-a numărat și legenda luptelor libere din Călărași, Gheorghii Bistrițchii, unul dintre primii elevi ai maestrului Constantin Cobîlean, precum și alți discipoli de marcă precum Viorel Iațco (Scoția), Denis Balaur (Germania) și Ion Cobîlean (Italia).

Este demn de menționat că turneul a fost organizat încă din anul 1982, sub denumirea inițială de Cupa Primăverii, pentru a fi redenumit ulterior în Cupa Călărași. În anul 1987, competiția a atras participanți din 12 republici ale URSS. De aproape un deceniu, turneul s-a desfășurat în aer liber, pe un stadion construit cu sprijinul Federației Moldovenești de Fotbal.

“Turneul din Călărași oferă sportivilor o oportunitate minunată de a-și testa forțele și de a împărtăși experiențe valoroase. Este o mare onoare pentru mine să pot oferi anual această sărbătoare autentică a sportului și a unui stil de viață sănătos tuturor celor interesați”, a mărturisit Constantin Cobîlean, Antrenor Emerit al Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share