Politic

(Video) Gamurari, la briefingul PDM: În zilele următoare, peste 550 de mii de pensionari vor primi ajutorul unic de 600 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În zilele următoare, peste jumate de milion de pensionari din Moldova vor primi un ajutor unic de 600 de lei. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari.

„Ministerul Finanțelor a transferat banii la CNAS. De ieri, unii pensionari au început să beneficieze de această sumă, iar pe parcursul zilei de astăzi și mâine toți banii vor ajunge la destinatari, astfel ca pensionarii să aibă posibilitatea să se folosească de acest ajutor în contextul sărbătorilor de iarnă”, a spus Gămurari.

Purtătorul de cuvânt PDM a precizat că au fost declarații false atunci când s-a încercat să se aducă informații false cum că nu este vorba de 600 de lei, dar este vorba de 100 de lei. Vreau să reconfirm încă o dată că vorbim despre aceas umă de 600 de lei de care vor beneficia peste 500.000 de pensionari ai Republicii Moldova, iar suma de 100 de lei este acordată din partea autorităților locale. Sunt două sume absolut diferite și nu au nimic în comun una cu alta”, a explicat Gămurari.

De acești 600 de lei vor beneficia peste jumate de milion de pensionari. Inţiativa a venit din partea președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care își propune să vină în fiecare an, cu asemenea ajutoare de sărbători. De asemenea, de la 1 ianuarie, bătrânii care au venituri mai mici de 1.590 de lei, vor primi o pensie cu 10% mai mare.

Mai jos urmăriți briefingul PDM din această săptămână.

loading...

Comments are closed.