Social

(Video) Gaze românești în R. Moldova: Când va fi dat în exploatare gazoductul Iași – Ungheni – Chișinău?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Interconectorul de gaze naturale între România și Republica Moldova pe direcția Ungheni-Chișinău a fost inaugurat astăzi la Chișinău. Lucrările urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului 2019 și costă aproximativ 93 de milioane de euro. La eveniment au participat oficiali de la Chișinău și București.

Pe lângă construcția conductei este vorba și despre ridicarea unui complex de clădiri, de unde va fi monitorizat transportul de gaze naturale. Responsabilă de efectuarea lucrărilor este compania Vestmoldtransgaz, subsidiara Transgaz din Republica Moldova.
 
Oficialii prezenți la eveniment au declarat că acest moment este unul istoric. La inaugurare a participat și viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, și premierul Moldovei Pavel Filip. 
 
”Grație acestui proiect, în Republica Moldova vor fi diversificate sursele de gaze naturale. România va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova”, a subliniat oficialul. Iar premierul RM, Pavel Filip a declarat că gazoductul Ungheni-Chișinău este un obiectiv strategic pentru Republica Moldova, pentru că va asigura securitatea energetică a țării.
 
Realizarea proiectului Ungheni-Chișinău presupune construirea unei conducte de transport de gaze naturale cu o lungime de 110 km. Aceasta va fi o extensie a gazoductului Iași-Ungheni pus în funcțiune în 2014.
loading...

Comments are closed.