Politic

(video) Ghimpu: Doar Valeriu Munteanu este pro-european. Năstase și Maia Sandu umblă cu Dodon și țambalul prin piață

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul emisiunii „Important” cu Gheorghe Gonța, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a comentat situația politică din țară, în special alegerile locale noi din capitală, care urmează să aibă loc la 20 mai în urma unei decizii al Comisiei Electorale Centrale.

Conform liderului PL, Valeriu Munteanu are experiență de primar, de deputat, ministru și în toate aceste funcții a făcut față cu brio. Valeriu Munteanu are școală în România, e muncitor, se trezește la ora 5, cu energie așa cum a început și Dorin Chirtoacă. Tinerii trebuie să aibă puterea.

Întrebat de Gheorghe Gonța despre candidatul Andrei Năstase, Mihai Ghimpu a spus că Andrei Năstase nu poate deveni primar fiindcă minte. Nu poți ridica salariile în calitate de primar și nici oamenii nu sunt proști, ei știu ce face un primar și ce competențe are, salariile le stabilesc Parlamentul și Guvernul.

Andrei nu are competențele unui primar și nici echipă nu are. Totuși toți s-au putut convinge că liberalii au o echipă.” spune Ghimpu.

Liderul PL s-a expus și în privința Maiei Sandu, acesta consideră că nici Maia Sandu nu ar rupe pentru că ea a acumulat multe voturi pentru că atunci a fost valul, atunci oamenii au votat mai mult împotriva lui Dodon și nu în favoarea Maiei Sandu după cum cred unii. Lumea nici nu o cunoștea, ea nu făcuse politică. Are ea experiență în economie, dar în politică nu face față.

Totodată, Ghimpu a spus că Valeriu Munteanu este mai experimentat decât ceilalți doi opoziționari. „Să îi așezi la masă pe cei trei, în probleme de administrare, de conducere a unui oraș Maia Sandu și Andrei Năstase nu au nici o șansă în fața lui Valeriu Munteanu. Doar candidatul PL este unul pro-european, restul nu sunt. Ei mai mult sunt cu țambalul, cu Dodon în piață. Singurul partid pro-european și unionist veritabil este Partidul Liberal.” a mai adăugat Ghimpu.

loading...

Comments are closed.