(video) Gofman: La indicația lui Platon, soției mele i-a fost tăiată frâna, noroc că avea viteză mică. Au vrut ca eu să tac!

alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte,miliardul furat, furtul miliardului, veaceslav platon, platon furt, platon raider, hotii miliardului, mihai gofman interviu, filat miliardul, shor miliard

În cadrul interviului realizat de către Zeppelin Investigation, Mihail Gofman a dezvăluit că deseori a fost amenințat de către persoanele implicate în furtul miliardului. În particular, acesta a amintit că în anul 2013, la comanda lui Veaceslav Platon, a fost tăiat furtunul de frână la automobilul soției sale.

Mihail Gofman a ocupat funcția de șef-adjunct al Serviciului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, din cadrul Centrului Național Anticorupție în perioada când a avut loc furtul miliardului. În interviul său oferit pentru Zeppelin Investigation, acesta a dat de înțeles că printre principalii beneficiari ai miliardului furat erau Vlad Filat, Veaceslav Platon și Ilan Șor.

Fiind unul din oamenii care cunoștea pe cei care au înfăptuit furtul, Mihail Gofman a fost supus mai multor amenințări și pericole, motiv pentru care a și fost nevoit să fugă în SUA. Un caz pe care l-a destăinuit acesta, ca exemplu a avut loc în anul 2013. Cineva, i-ar fi tăiat furtunul de frână la automobilul soției acestuia. Fostul șef-adjunct al Serviciului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA consideră că acel “cineva” a acționat la comandat lui Platon, cel care a creat schema furtului bancar.

Acest lucru a fost făcut pentru ca Gofman să nu divulge despre ceea ce se întâmpla la momentul de față în sistemul bancar moldovenesc. “S-a urcat la volan și brusc a dispărut frâna. Nimeni nu a înțeles inițial ce se petrece. Marele noroc l-a avut că nu avea o viteză mare când a observat acest lucru.” spune Gofman în interviul său. Acesta menționează că nu doar Veaceslav Platon a fost printre persoanele care l-au amenințat, acestea veneau în lanț de la un grup concret ce reprezenta “Alianța beton” despre care spunea și Mihai Ghimpu.

Total
0
Shares
Total
0
Share