(Video) Grow in Moldova! A fost lansat brandul de țară pentru atragerea investițiilor străine

Grow in Moldova, A fost lansat brandul de țară pentru atragerea investițiilor străine, chiril gaburici, guvernul filip, partidul democrat, pdm plahotniuc, ministerul economiei, 

Guvernul Filip a creat toate condițiile pentru ca o afacere de succes să „prindă rădăcini” în țara noastră. Republica Moldova are acces la o piață de aproape 1 miliard de consumatori, un regim fiscal blând, o creștere economică stabilă și oferă facilități substanțiale antreprenorilor străini care își doresc să investească într-o piață emergentă. Afirmația a fost făcută de ministrul Chiril Gaburici la evenimentul de lansare a brandului de țară pentru atragerea investițiilor, cu sloganul „Grow in Moldova” (Crește în Moldova).

Potrivit conceptului prezentat de Agenția de Investiții, logo-ul reprezintă o evoluție firească a brandului turistic național „Pomul Vieții”, elementele căruia fac trimitere la importanța turismului și a vinificației, completat cu simbolurile celorlalte 5 domenii strategice ale economiei naționale: Industrie ușoară, TIC, Automotive și Electronică, Infrastructură și Energetică. Identitatea vizuală va fi însoțită de mesajul #Grow in Moldova („Crește în Moldova”) – un îndemn pentru investitorii străini să-și dezvolte afacerile în țara noastră”.

Rodica Verbeniuc, director general, Agenția de Investiții din Republica Moldova a menționat că „se lansează astăzi brandul investițional de țară: un „Pom al Vieții”, care a crescut, a prins la puteri și și-a extins coroana cu noi ramuri solide, reprezentând sectoarele strategice ale economiei naționale. Este vorba de un brand-umbrelă, sub care vor fi reunite eforturile noastre comune – ale statului, mediului de afaceri, cetățenilor, diasporei – de a promova Moldova, în vederea atragerii capitalului străin. La baza inițiativei stă evoluția firească prin care trece Moldova și dorința de a-i consolida identitatea drept o piață emergentă, competitivă și atractivă pentru investiții”.

Brandul de țară pentru atragerea investițiilor ar urma să se regăsească nu doar în proiectele guvernamentale. Logo-ul va putea fi utilizat, în condițiile legii, de antreprenorii moldoveni care participă la evenimente internaționale, dar și de organizatorii unor evenimente de business private, cu scopul de a spori atractivitatea investițională a Republicii Moldova.

În perioada 27-29 noiembrie la Chișinău, se va desfășura cea de-a V-a ediție a „Moldova Business Week”, care reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente pentru promovarea imaginii țării în vederea atragerii investițiilor, intensificarea dialogului dintre sectorul public și privat, sporirea competitivității companiilor autohtone pentru diversificarea și sporirea capacităților de export.

Total
0
Shares
Total
0
Share