Alte știri

(Video) Guvernarea ACUM-PSRM bagă mâna în buzunarele oamenilor! Vladimir Cebotari, critici dure la adresa lui Dodon și Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții Partidului Democrat (PD) se arată revoltați de felul în care guvernarea ACUM-PSRM vrea să acumuleze mai mulți bani la buget. Majorarea impozitelor și taxelor, anularea tichetele de masă și dublarea TVA-ului pentru industria HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele) de la 10% la 20%, înseamnă a băga mâna în buzunarele oamenilor, a declarat astăzi deputatul democrat Vlad Cebotari.

Potrivit lui, industria HoReCa avea nevoie să treacă de la negru în alb, iar din acest motiv guvernarea PD a micșorat până la 10% TVA-ul. „Avem peste 30 000 de oameni antrenați în această industrie, care ar putea rămâne fără serviciu. Aceștia oameni, inclusiv mici afaceriști care și-au deschis o pensiune, un mic restaurant, cafenea au opțiunea să-și închidă afacerea, să lucreze la negru sau să plece peste hotare. În România, stat membru UE, taxele pentru HoReCa sunt de 9% și 5%. La noi este în formare această industrie și nu poate fi vorba de taxe de 20%, așa cum vrea actuala guvernare. Nu știu cu cine a discutat ministra Finanțelor, Natalia Gavriliță, dar oamenii din industria aceasta ne-au spus că nu au fost consultări”, a declarat Cebotari.
 
Acesta s-a referit și la intenția de a anula tichetele de masă: „Circa 50 000 de oameni beneficiază de tichete de masă, iar statul nu a avut deloc de pierdut de pe urma implementării acestora. Anulând tichetele de masă, guvernarea se bagă în buzunarele oamenilor. Fără acest stimulent, unii agenți economici vor trebui să reducă locurile de muncă. Asta doare cel mai mult. Apare și aici întrebarea cu cine s-a consultat doamna ministră a Finanțelor”.
 
Democratul a spus că formațiunea sa parcă ar fi avantajată de aceste măsuri nepopulare ale guvernării, însă nu este așa. „Totuși, vedem că aceste proiecte vor să fie trecute repede, atunci când oamenii sunt în vacanță. Nu găsesc explicații logice și sănătoase de ce această guvernare nu găsește bani la buget și recurge la astfel de măsuri. Oamenii au avut o speranță cu această guvernare. Pe noi ne avantajează, dar au de pierdut oamenii. Nicio guvernare nu a lăsat atâția bani la buget după plecarea în opoziție. De asemenea, încasările la buget trebuiau să crească. Că doamna ministră nu știe să colecteze bani la buget…Sper că se vor trezi și aceste decizii prostești nu vor fi luate”, a adăugat Cebotari.
 
Democratul a făcut un apel și la partenerii de dezvoltare ai R. Moldova. „Unde sunteți, stimați parteneri de dezvoltare ai R. Moldova? Noi, guvernarea PD, discutam câte jumătate de an un proiect de lege până a fi aprobat, dar acum se votează proiecte apărute peste noapte. Asta înseamnă democrație, pentru asta s-a luptat? Sper că va fi încetat acest spirit revanșard față de guvernarea PD. Cel mai grav că nu se luptă cu politicile PD, dar cu cetățenii”, a conchis Vlad Cebotari.
loading...

Comments are closed.