Alte știri

VIDEO // Haos în Roma, după ce o ploaie torențială a inundat străzi și clădiri: „Suntem ca pe Gange”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câteva ore de ploaie torenţială au adus haosul în capitala Italiei. Din cauza volumului mare de apă, canalizarea nu a mai făcut faţă, iar apa s-a revărsat pe străzi. Maşinile nu au mai putut circula, autobuzele au rămas în mijlocul bălţilor create, iar pubelele de gunoi au fost purtate de ape.

„Suntem ca pe Gange”, le-a mărturisit jurnaliștilor un locuitor al Romei, mai în glumă mai în serios, la vederea gunoaielor plutitoare. Apa a pătruns în zeci de clădiri, printre ele și o grădiniţă. Zeci de copii au rămas captivi în interior, dar au fost salvaţi într-un final de pompieri, care i-au dus la un hotel din apropiere.

Înregistrări video arată şuvoaie de apă ieşind prin gurile de canalizare şi inundând străzile din Roma, precum şi mai multe automobile care erau pe punctul de a fi luate de acele viituri. Traficul rutier a fost întrerupt în mai multe zone ale oraşului.

Autorităţile din domeniul protecţiei civile au emis avertizări de furtuni violente pentru mai multe regiuni ale Italiei. Ploi abundente sunt aşteptate şi miercuri, în special în regiunile sudice ale ţării, inclusiv în Campania.

Ploile torenţiale cad cu regularitate la Roma în debutul sezonului estival şi inundă străzile, provocând un veritabil haos în traficul rutier.

 

loading...

Comments are closed.