Alte știri

VIDEO: Iată cum dorm astronauții în spațiu. Acest lucru este mult mai „groaznic” decât vă imaginați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe web a apărut un videoclip cu astronauți NASA dormind. Înregistrarea ar fi fost făcută în urmă cu câțiva ani pe nava americană Space Shuttle.

Imaginile au fost distribuite de jurnalistul britanic Lewis Vaughan. Cadrele arată cum astronauții se odihnesc într-o cameră înghesuită. Unii astronauți preferă să doarmă perpendicular, în pungi de dormit fixate pe perete, alții dorm pe „paturi”. În același timp, mâinile unor astronauți sunt trase în sus din cauza stării de imponderabilitate.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Parcă e un submarin naufragiat. Un gând terifiant”, a scris un utilizator.

„Nu am mai văzut până acum astronauți dormind în spațiu. Acest lucru este mult mai groaznic decât mi-am imaginat ”, a scris Lewis Vaughan pe Twitter. Nu numai pentru jurnalist, ci pentru mulți internauți, acest videoclip le-a amintit episoade din filmele de ficțiune științifică și filme horror.

Canalul Zvezda relatează că agenția aerospațială americană a negat veridicitatea materialului publicat. Reprezentanții NASA au spus că astronauților americani li se oferă toate condițiile necesare pentru un somn sănătos pe orbită și că fiecare cosmonaut are un loc de dormit într-o cameră separată.

loading...

Comments are closed.