Politică

(Video) Igor Dodon anunță condiții mai dure pentru a crea o coaliție de guvernare cu blocul ACUM: Categoric NU se acceptă un Guvern minoritar!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderii Partidului Socialiștilor declară că sunt disponibili să creeze o majoritate parlamentară cu blocul ACUM și să facă împreună un Guvern funcțional, nu minoritar. Totodată, socialiștii au spus că nu au discutat despre o coaliție cu PDM. Declarațiile au fost făcute astăzi de Igor Dodon, după ședința Consiliului Republican al PSRM.

Dodon a menționat că socialiștii vor ca următorul Guvern al Republicii Moldova să fie unul funcțional, iar ei să dețină funcțiile de: Ministrul de Externe, Ministru al Apărării, Ministru al Afacerilor Interne, precum și funcția de Vice-priministru pentru Reintegrare, adică reglementarea transnistriană. Restul ministerelor și funcțiilor în stat le cedează partenerilor de alianță.

De asemenea, PSRM insistă și pe funcția de Speaker al Parlamentului, Zinaida Greceanîi fiind candidatura anunțată în acest sens. Așadar, rămâne să vedem reacțiile liderilor PAS și Platforma DA, Andrei Năstase și Maia Sandu, după deciziile luate de socialiști.

loading...

Comments are closed.