Politic

(Video) Igor Dodon este un cadavru politic, nociv chiar şi pentru PSRM – spune Octavian Țîcu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon nu ar avea șanse să câștige un nou mandat de președinte al statului, dacă va participa la alegerile prezidențiale de anul viitor. Acesta este părerea deputatul Platformei DA, Octavian Țîcu, expusă într-un interviu pentru Europa Liberă, relatează Publika.md. 

Țîcu a declarat că Dodon este nociv chiar și pentru PSRM. „Eu chiar mi-aș dori să-și dorească… (un nou mandat de președinte n.r.). De ce? Pentru că el este un cadavru politic. El ar intoxica orice partid politic, indiferent de opțiunea pe care o va avea. Desigur, alegătorul nostru este unul foarte specific. Dar oricum Igor Dodon este nociv chiar și pentru PSRM”, a menţionat Octavian Țîcu.

Totodată, deputatul PPDA este de părere că a devenit deja nocivă continuarea colaborării blocului ACUM cu PSRM: „O schimbare autentică cu PSRM ar fi dificilă. Noi am intrat într-un joc foarte periculos în care au loc partajări de funcții, ministere, concursuri, comisii parlamentare, acum, mai recent – ambasadori la paritate cu Partidul Socialiștilor”.
 
Ţîcu s-a referit și la nemulțumirea șefului statului, potrivit căreia unii deputați ai Blocului ACUM nu au votat pentru consilierul său Ruslan Flocea la șefia CNA. Printre acești deputați s-au numărat Ocravian Țîcu, Iurie Reniță și Lilian Carp.
„În primul rând, Igor Dodon trebuie să înțeleagă că el nu este Putin și Moldova nu-i Rusia. Dincolo de faptul că am votat împotriva acestor concursuri și acestor candidați, eu nu am semnat acordul în general. Da, acordul de înțelegere dintre Blocul ACUM și PSRM… Am fost unicul deputat care n-a semnat. În plus, au fost patru oameni care n-au votat candidatura Zinaidei Greceanîi. Dar despre asta putem să vorbim, de unde a venit această reticență, fiindcă ea nu-i legată doar de Zinaida Greceanîi; este legată în general de contextul în care s-a încropit această coaliție, după negocierile cu Kozak sau după discuțiile cu Kozak”, a punctat Octavian Țîcu.
 
Liderii coaliţiei de guvernare Dodon și Maia Sandu nu au comentat încă acuzaţiile deputatului Ţîcu. Deşi politizarea e remarcată chiar de colegii lor de alianţă, liderii neagă categoric partajarea funcţiilor în stat pe criterii politice. „Să spui că Năstase partajează funcţii în instituţiile de drept, trebuie întâi de toate să nu te respecţi pe sine”, a subliniat Andrei Năstase, ministrul de Interne. „Senzaţia multora din societate este că totuşi că anumite funcţii s-au împărţit pe criterii politice. Resping categoric această acuzaţie. Nu a existat nici o înţelegere de a împărţi funcţiile în organele de drept”, a conchis premierul Maia Sandu.
 
Coaliţia PSRM-ACUM este acuzată că a mimat mai multe concursuri pentru desemnarea conducerii unor instituţii, inclusiv pentru alegerea şefului Centrului Anticorupţie, dar şi a procurorului general interimar.

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.