VIDEO // Igor Dodon: “Există conlucrare cu PDM. Ei susțin Guvernul Chicu pentru că multe proiecte le aparțin”

Pavel Filip, Igor Dodon, PSRM, PDM, alianta pd psrm, ACUM, PAS, Maia Sandu, Andrei Nastase, Blocul ACUM PSRM

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că la moment există o conlucrare cu PDM și săptămânal poartă discuții cu Pavel Filip sau Dumitru Diacov. Șeful statului este de părerea că democrații susțin Guvernul Chicu deoarece acesta promovează multe programe ce au fost anterior lansate de PD.

Totuși Dodon spune că PSRM n-ar trebui să se grăbească ca să formeze o alianță cu PDM, deoarece încă nu ar exista o claritate în acest partid.

“Le-am dat un sfat socialiștilor: să vadă mai întâi ce se întâmplă în interiorul PDM, să vadă dacă se reformează sau nu. Vedem că există unii deputați care spun că privatizarea Aeroportului este un lucru bun. Eu categoric nu sunt de acord cu aceasta. Așa că haideți să mai așteptăm puțin. Să nu ne grăbim.” a punctat Igor Dodon

Dodon a confirmat că se vede cel puțin odată pe săptămână cu liderii PD, iar acest lucru este normal, deoarece dialog trebuie să existe. Mai mult, Dodon a spus că este deschis și dialogului cu liderii celorlalte partide, PAS și Platforma DA, care anterior au fost într-o alianță deschisă cu PSRM. Șeful statului i-a îndemnat pe aceștia să nu fie atât de radicali în raport cu președinția și PSRM, să nu ardă podurile, deoarece s-ar putea întâmpla că în curând să formeze din nou o majoritate parlamentară.

Nu știți ce poate să se întâmple în următoarele luni. Campania voastră nocivă împotriva președintelui, împotriva colegilor din PSRM, nu va da nimic bun. În politica totul este posibil. Nu excludeți revenirea, la o anumită etapă, la masa de negocieri, pentru posibila formare de majorități parlamentare”, a atenționat șeful statului.

Citește și: Sondaj: Doar trei partide ar accede în Parlament în cazul alegerilor parlamentare. Platforma DA sub pragul electoral

Total
0
Shares
Total
0
Share