Alte știri

VIDEO // Igor Dodon: ”Maia Sandu a făcut primul pas în transformarea Moldovei într-o republică bananieră”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Crearea Comitetului Consultativ Independent Anticorupție pe lângă președintele Republicii Moldova este primul pas concret care l-a făcut Maia Sandu pentru predarea controlului asupra structurilor de stat ale Moldovei străinilor. Despre aceasta a declarat, liderul PSRM Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Interviul Săptămânii” de la postul Primul din Moldova, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Liderul socialist a subliniat că acest lucru este foarte periculos, iar țara noastră riscă să se transforme într-o republică bananieră, în care cetățenii nu vor decide nimic.

”Conducătorii acestei Comisii sunt un fel de parteneri externi, cetățeni ai altor state. Atunci eu îmi pun întrebarea: dar care sunt prerogativele acestui comitet, unde cetățenii străini vor ”domni”? Dar dacă Washington sau Bruxelles va spune că trebuie de închis una sau alta întreprindere din motive politice?” s-a întrebat Igor Dodon.

Dodon a menționat, de asemenea, că președintele are Consiliul Suprem de Securitate, de unde fac parte și procurorul general, și conducerea SIS și șefii de alte structuri, însă Maia Sandu a refuzat să utilizeze acest ”instrument” și a preferat să-l dea cuiva din afară.

”Acest comitet a fost creat cu finanțare externă completă. Și aceasta este o problemă serioasă, oamenii trebuie să înțeleagă, că acest lucru este primul pas în predarea controlului asupra structurilor de stat ale Moldovei străinilor. Ne vom transforma într-o republică bananieră, în care cetățenii acestei țări nu decid nimic. Nouă doar ni se va spune, aici sau încolo, ”glas” sau ”tăcere”, ”culcat”, ”flotări” sau ”ridicare”. Acesta este primul pas și este foarte periculos” a conchis Igor Dodon.

Citește și: Mark Tcaciuk spune din ce bani este finanțat partidul său: „Am împrumutat 25 de mii de lei de la sora mea”

loading...

Comments are closed.