(video) Igor Dodon MÂNDRU de declarația ministrului Popescu privind “războiul civil” cu rușii din 1992: “Asta trebuie să fie poziția oficială”

Nicolae Popescu, Ministrul de Externe, Maia Sandu, razboiul de pe nistru, razboiul moldo-rus, Popescu razboiul de pe nistru a fost unul civil, razboiul din 1992

Președintele socialist, Igor Dodon, s-a arătat mândru de declarația scandaloasă a ministrului de Externe, Nicu Popescu, care a calificat războiul moldo-rus din 1992, ca fiind unul civil.

Dodon a declarat în fața presei că anume așa trebuie să fie poziția oficială a Guvernului și în același timp, liderul PSRM a tăcut și fugit de jurnaliști atunci când a fost întrebat a cui au fost tancurile rusești care au luptat contra moldovenilor în războiul de pe Nistru.

„Noi dacă vrem să ne mișcăm înainte, să rezolvăm problema transnistreană, să asigurăm reintegrarea țării, trebuie să ne uităm mai puțin la ceea ce a fost și să dăm aprecieri, pentru că a fost o tragedie pentru noi toți, și pentru malul stâng, și pentru malul drept. De aceea, indiferent de calificativele la ceea ce a fost, evident că nu se uită, pentru că au murit oameni și pe malul drept și pe malul stâng. Important acum este să vedem cum rezolvăm această problemă și cum tămăduim această rană, pentru că este o rană pe corpul Moldovei. Declarațiile tari nu vor ajuta. Este o poziție echilibrată, așa cum trebuie să fie poziția unui ministru de Externe”, a declarat Igor Dodon.

Total
0
Shares
Total
0
Share