Alte știri

VIDEO // Igor Dodon salută ultima hotărâre a Curții Constituționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon salută ultima hotărâre a Curții Constituționale, cu privire la rolul Președintelui Republicii în cadrul procedurii de desemnare a candidatului pentru funcția de Prim-ministru, informează Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”În primul rând, vreau să salut această decizie. O consider întârziată, dar necesară”, a declarat șeful statului, după ședința de astăzi cu Greceanîi și Chicu.

În cadrul conferinței de presă, Igor Dodon a subliniat că, potrivit hotărârii CC din 06 august 2020, președintele țării nu poate fi suspendat pe 5 minute și transmise competențele speakerului sau premierului, așa cum se făcea pe timpul lui Plahotniuc.

În al doilea rând, Curtea a explicat că doar majoritatea parlamentară formalizată poate înainta o candidatură la funcția de premier, pe care președintele ar trebui să o accepte.

Ce ține de suspendarea președintelui în cazul dacă nu acceptă candidatura majorității parlamentare, Igor Dodon a menționat că pentru acest exercițiu sunt necesare cel puțin 67 de voturi în Parlament, după care urmează referendumul de destituire, ceea ce este imposibil în condițiile actuale.

loading...

Comments are closed.