Alte știri

VIDEO // Igor Dodon spune că în Republica Moldova de filaj se ocupă doar SIS, la indicația Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon a venit cu o reacție la declarația președintelui Maia Sandu, precum că ministrul Pavel Voicu i-ar urmări membrii familiei șefului statului, transmite Telegraph.md

Dodon își exprimă nedumerirea de ce șeful statului îl acuză pe dânsul de filaj, în acest context, liderul socialist spune că aceste declarații ale Maiei Sandu reprezintă o victimizare clasică pe timp de campanie electorală sau președintele suferă de mania persecuției.

Totodată, Igor Dodon menționează că la ora actuală, în Republica Moldova de filaj se ocupă Serviciul de Informație și Securitate (SIS), la indicația Maiei Sandu, dovadă acestui fapt reprezintă materialele video care le publică unii membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), cum ar fi Sergiu Litvinenco ce deține secvențe video de la stații PECO.

Dodon declară că în perioada sa de mandat de președinte, după plecarea lui Plahotniuc, filajul a fost stopat și a fost reluat acum de Maia Sandu, ceea ce transformă statul într-unul polițienesc.

”Nu înțeleg de ce mă acuză pe mine? Ce am eu cu toată chestia asta? În primul rând. Într-al doilea rând – eu am văzut răspunsul domnului Voicu, eu sunt sigur că nu sunt nici u8n fel de încercări de filaj sau de urmărit. Eu explic acest lucru prin una din două argumente: prima – încercarea Maiei Sandu de a se victimiza în campania electorală, a mai făcut lucrul ăsta de mai multe ori sau a doua – este așa o stare paranoică, mania persecuției se numește și mie îmi pare că aici este și una, și a doua.

Cum să atragi atenția în campania electorală asupra unei persoane? Să spui că iată ești filat, ești agresat, ești urmărit ș.a.m.d. – aberații. În Republica Moldova de filaj, la moment, se ocupă doar SIS, care este în subordinea Maiei Sandu. Noi cunoaștem informație foarte sigură, că odată în două-trei zile Maia Sandu primește pe masă un raport detaliat de la SIS – ce a făcut Dodon? ce a făcut soția lui Dodon? când s-a dus cu copilul la grădință? ce fac deputații PSRM în teritoriu? Iată lucrul ăsta se întâmplă într-adevăr în Republica Moldova, de aceea eu cred că strigă hoțul – prindeți hoțul. De filaj, în Republica Moldova acum se ocupă SIS, la indicația președintelui țării. Eu știu că SIS amuș au să vină cu declarații că nu este așa..da! Litvinenco pur și simplu așa găsește secvențe video de la întâlnirile prin teritoriu, de la stațiile PECO ș.a.m.d. Voi ce credeți că oamenii sunt proști? În perioada cât am fost eu președinte, după plecarea lui Plahotniuc nu au fost filaje în Republica Moldova, acum se întoarce perioada statului poliețenesc.” a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale sătpămânale.

Citește și: INVESTIGAȚIE // Alexandru Catan, candidat PAS la alegerile parlamentare, figurează într-un dosar penal pentru contrabandă cu alcool în proporții extrem de mari

loading...

Comments are closed.