Politic

VIDEO // Igor Dodon: “Sunt mândru de imensa noastră familie care este alcătuită din mii de colegi de partid, activiști și simpatizanți, alături de care am parcurs multe etape dificile din viața țării noastre“

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon: În 2011, PSRM a dat startul un proiect politic, căruia i-a fost sortit să ocupe un loc important în istoria Moldovei și în spațiul fostei Uniuni Sovietice și al Europei de Est

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mesajul lui Igor Dodon, la Congresul PSRM: Sunt mândru de imensa noastră familie care este alcătuită din mii de colegi de partid, activiști și simpatizanți, alături de care am parcurs multe etape

La Congresul Partidului Socialiștilor a fost prezentată retrospectiva ultimilor zece ani de activitate a echipei PSRM. Președintele formațiunii, Igor Dodon, a declarat că la 18 decembrie 2011, socialiștii au dat startul un proiect politic, căruia i-a fost sortit să ocupe un loc important în istoria nu doar a Moldovei, dar și în spațiul fostei Uniuni Sovietice și al Europei de Est.

“Sunt mândru de imensa noastră familie care este alcătuită din mii de colegi de partid, activiști și simpatizanți, alături de care am parcurs multe etape dificile din viața țării noastre. Îmi exprim recunoștința față de fiecare persoană care în toți acești ani a votat pentru socialiști și continuă să ne încredințeze votul. Vă asigur că având o asemenea echipă puternică noi nu vă vom dezamăgi. Împreună, vom obține încă multe Victorii, spre binele Republicii Moldova!”, a menționat Igor Dodon.

În cadrul discursului, Igor Dodon a descris fiecare etapă prin care a trecut formațiunea.

„2014-2016. Aceasta a fost prima noastră experiență în calitate de cel mai mare partid politic din țară. Am obținut, pe cale legală, cea mai mare fracțiune în parlament. Nu am cumpărat și nu am atras pe nimeni în fracțiunea noastră, așa cum o făcea Plahotniuc. Pentru prima dată s-au evidențiat deputații noștri tineri: Vlad Batrîncea, Bogdan Țîrdea, Vasile Bolea, Grigore Novac, Vladimir Odnostalco și mulți alți colegi de-ai noștri”, declarat Dodon.

Perioada anilor 2016 – iunie 2019 Igor Dodon a descris-o ca cea mai dificilă. PSRM a obținut cea mai înaltă poziție în stat – funcția de Președinte al Republicii Moldova, dar se afla în opoziție.

„În iunie 2019, noi am eliberat Moldova de regimul Plahotniuc. Debarcarea lui Plahotniuc este un merit al Partidului Socialiștilor! Au fost multe discuții și în interiorul partidului, și în societate referitor la oportunitatea creării unei coaliții cu blocul ACUM – un partid de dreapta, pro-occidental – în scopul înlăturării lui Plahotniuc. A fost decizia noastră asumată, după care toată furia lui Plahotniuc și a curtenilor săi s-a dezlănțuit nu împotriva celor de la ACUM, ci împotriva mea, a familiei mele și împotriva Partidului Socialiștilor. Dar, nu regretăm decizia crucială pe care am luat-o”, a mai spus Igor Dodon.

Ulterior, a venit un an al stabilității politice, când reprezentanții PSRM se aflau în fruntea celor trei instituții principale ale statului – Președintele țării, Președintele Parlamentului, Prim-ministrul.

„Indiferent de cele întâmplate, alegătorul moldovean și-a făcut alegerea. Și noi, spre deosebire de oponenții noștri și curatorii lor din exterior, respectăm această alegere”, mai spune Dodon.

loading...

Comments are closed.