(video) Igor Grosu promite anularea unei legi care și așa va expira peste 4 zile de la alegeri

Igor Grosu, PAS, Maia Sandu, fake news, Jurnal TV, televiziunea Topilor, trolli din PAS, trollii Maiei Sandu, Grosu prins cu minciuna, Igor Grosu dezimformeaza, PAS ataca presa libera

Candidatul blocului electoral „ACUM” Igor Grosu promite că dacă va ajunge la putere în urma alegerilor din 24 februarie 2018, va anula amnistia fiscală, aprobată de coaliția majoritară condusă de Partidul Democrat. Nu știm dacă candidatul ACUM va reuși să facă acest lucru, cert este că legea amnistiei expiră pe 1 martie 2019, adică la patru zile de la alegerile parlamentare.

În cadrul dezbaterilor electorale de la TVR, Grosu a declarat că unul din angajamente este anularea legii privind amnistia fiscală, transmite deschide.md

„Vom anula amnistia fiscală care spune că voi toți ce mulți care ați plătit impozite ați rămas cam păcăliți pentru că cei care nu au făcut lucrul acesta și-au ținut banii pe undeva în afară. Pentru o sumă modestă de 6% la început era de 3% au posibilitatea să-și înalbească banii și eu sunt sigur că acești bani nu vor veni în R. Moldova, bani din miliard desigur care vor fi scoși rapid în afară prin offshoruri”, a declarat candidatul ACUM care a precizat că acesta este punctul doi din lista de priorități ale blocului „ACUM” după anularea legii de întoarcere a miliardului.

Deschide.md precizează că legea amnistiei fiscale a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2018 și urma să fie valabilă până la 1 februarie. Ulterior Serviciul Fiscal de Stat a extins termenul cu o lună – până la 1 martie 2019. Acest lucru înseamnă că respectiva lege va expira la doar patru zile de la alegerile din 24 februarie 2019. Mai mult decât atât, odată cu expirarea acestui termen legea nu poate fi retroactivă, deci cei care și-au declarat benevol averile și veniturile achitând o cotă la stat drept impozit nu vor putea fi scoși din evidența legală a statului și desigur nu li se vor returna banii pentru impozitul achitat la declarea benevolă.

De precizat este și faptul că atât partenerii externi cât și mai multe ONG-uri și-au manifestat îngrijorarea față de această lege. În același timp, autoritățile au dat asigurări de mai multe ori că sunt destule filtre de control care vor fi aplicate la implementarea amnistiei, încât persoanele care au obținut bani și averi ilegale să nu le poată trece în albia legală.

Total
0
Shares
Total
0
Share