VIDEO // Ilan Șor: Cei din PAS au subordonat toate instituțiile, dar nu pot subordona votul, rațiunea, conștiința și sufletele oamenilor. Ieri, bălțenii v-au arătat cine sunteți în realitate

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a suferit una din cele mai rușinoase înfrângeri, iar acestora ar trebui să le fie rușine pentru cele produse la Bălți. Declarația a fost făcută de Ilan Șor, la o zi de la desfășurarea scrutinului electoral în municipiul Bălți, cu participarea a puțin peste 10 000 de oameni. 

Printr-un material video, Ilan Șor a ținut să precizeze că votul bălțenilor din primul tur pentru candidatul Partidului ȘOR, Marina Tauber, a fost acordat conștient, iar formațiunea politică nu a cumpărat nici un vot la Bălți, scrie Sinteza.ORG.

„V-ați subordonat toate instituțiile, Procuratura, judecătoriile, Comisia Electorală Centrală, dar nu puteți subordona votul, rațiunea, conștiința și sufletele oamenilor. Ieri, bălțenii v-au arătat cine sunteți în realitate – un loc gol. V-ați șters picioarele de alegerea locuitorilor din Bălți, v-ați bătut joc de dreptul lor la vot. Iar ei, la rândul lor, v-au călcat pe voi în picioare. Bălțenii v-au arătat ce cred despre voi și unde vă e locul. Și-au manifestat verticalitatea, poziția lor civică, au demonstrat că au demnitate”, a declarat Ilan Șor.

Sunt convins că orice om cu scaun la cap conștientizează farsa pe care a organizat-o PAS la Bălți. Întrebați-i pe bălțeni. Nici Partidul „ȘOR”, nici Marina Tauber, nici eu nu a cumpărat niciun vot la Bălți. A fost alegerea lor conștientă în primul tur, iar ieri bălțenii au demonstrat asta în fața întregii țări. Bălțenii au votat nu pentru promisiuni deșarte, ci pentru o schimbare reală a vieții lor în bine. Bălțenii ne-au acordat nouă vot de încredere, pentru că noi am demonstrat prin fapte că facem ceea ce spunem”, a menționat Ilan Șor.

Totodată, liderul Partidului ȘOR a transmis un mesaj pentru Maia Sandu și guvernarea PAS, cei care potrivit lui Șor ar lansa în spațiul public informații false și defăimătoare.

„Celor care lansează în spațiul public tot felul de mizerii despre noi vreau să le spun următoarele: mergeți și vorbiți cu oamenii, coborâți din cosmos pe pământ și veți înțelege că, foarte curând, veți fi nevoiți să plecați”, a mai menționat Ilan Șor.

La final de intervenție, politicianul a ținut să vină cu o adresare către bălțeni, cărora i-a adus mulțumiri pentru curaj și pentru poziția civică

„Dragi bălțeni, v-am dat cuvântul de onoare că vom face din Bălți un oraș de vis. V-am promis că vom face viața voastră mai bună. Și astăzi vă dau cuvântul meu de bărbat că vom îndeplini toate promisiunile noastre. Vom lupta până la capăt pentru acest oraș, indiferent cât ne va costa acest lucru. Nu ne vom liniști atât timp cât nu vom realiza tot ce am promis. Prieteni, vă mulțumesc mult și știu sigur că, împreună, vom învinge această liftă. Ieri a început procesul de demontare a regimului fascist pe nume Sandu și PAS. Haideți să luptăm până la urmă pentru drepturile noastre, să luptăm pentru a avea o viață demnă și bună acasă”, a conchis Ilan Șor.

http://www.youtube.com/watch?v=ZREYexXEoOY

Amintim că, la birourile electorale deschise ieri în întreg municipiu Bălți, s-au prezentat doar 10 209 de persoane sau doar 9,98% din numărul total de alegători ceea ce reprezintă un antirecord al unui proces electoral, desfășurat vreodată în Republica Moldova.

Pe parcursul zilei de duminică, candidatul din partea Partidului ȘOR, Marina Tauber, exclusă din cursa electorală după primul tur în care a acumulat 47,93% sau 15 918 din voturi, din numărul total de 33 596 de cetățeni veniți la birourile electorale, a organizat acțiuni de protest la Bălți și a chemat alegătorii să boicoteze turul II al scrutinului.

Aceasta a afirmat în fața susținătorilor adunați că ea este primarul legal ales, iar alegerile din Bălți „sunt acțiuni ilegale și abuzive” și că nu vor recunoaște scrutinul din 19 decembrie, furat de către cei din PAS și Maia Sandu. Tauber a mai spus că echipa sa optează pentru organizarea unor alegeri noi și corecte în municipiu.

La rândul său, oamenii care au participat la acțiunea de protest au scandat „Jos dictatura”, „Circ, dar nu alegeri”, „Aceste alegeri sunt ilegale”, „Marina Tauber, primarul nostru”.

De precizat că, la Bălţi, turul al doilea din 5 decembrie a fost suspendat după ce instanţa de judecată, la solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC), a dispus anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnată de Partidul ŞOR și care a acumulat aproape 50% din primul tur, pe motivul utilizării în campanie a mijloacelor financiare nedeclarate.

Total
0
Shares
Total
0
Share