VIDEO: Ilan Șor îndeamnă întreaga opoziție să declare R. Moldova stat capturat și să nu i se mai supună lui Dodon

Ilan Șor primar orhei, Este inadmisibilă imixtiunea ambasadorilor străini în afacerile interne ale Republicii Moldova, partidul șor marina tauber, parlament moldova maia sandu, 
 

Liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor a condamnat vineri, într-o intervenție video pe contul său de facebook, derapajele antidemocratice ale guvernării de la Chișinău și a îndemnat întreaga opoziție să declare Republica Moldova stat capturat și să-și unească forțele în lupta pentru democrație.

Ilan Șor a făcut referire la menținerea mandatului de arest la domiciliu pe numele Marinei Tauber. „Menținerea în arest la domiciliu a Marinei Tauber, femeie, deputat în Parlament, candidat la alegerile locale a demonstrat fără echivoc că Moldova este un stat capturat total”, a declarat politicianul.

El a arătat că decizia instanței a fost luată în condițiile unor presiuni enorme la care sunt supuși judecătorii. „Câteva ore înainte de anunțarea deciziei, un judecător a fost supus perchezițiilor de organele de forță. Noi calificăm această situație drept presiuni fără precedent asupra judecătorilor. Moldova nu s-a mai confruntat cu astfel de fărădelegi”

Ilan Șor s-a adresat deputaților ACUM, criticând faptul că i se supun orbește lui Igor Dodon și îl ajute să instaureze dictatura în Republica Moldova. „Ați devenit nu doar slugile lui Dodon, dar voi, cei care spuneați că aveți principii, îl ajutați pe cel care a decis să captureze țara. Și nu mai mințiți că ați eliberat Moldova. Voi ați capturat-o și continuați să o faceți. În curând Moldova va deveni țara lui Dodon. Dodonizarea care are loc astăzi a depășit toate limitele morale și normale”, a adăugat Ilan Șor.

Totodată, liderul Partidului Politic ȘOR s-a adresat și formațiunilor de opoziție să-și unească eforturile și să luptă pentru eliberarea statului din captivitate și împotriva regimului autoritar. „Dragi colegi, nu vă bucurați de ceea ce se întâmplă astăzi cu noi. Un vechi proverb spune: „armeni, apărați-i pe evrei. După ce vor fi exterminați ei, se vor lua de voi”. De aceea, îndemn astăzi toată opoziția să recunoască că în Republica Moldova s-a instaurat un regim totalitar care supune opoziția unor presiuni dure, fără precedent, care nu a făcut nimic pentru oameni, dar distruge această țară. Iată de ce, vă îndemn să vă ridicați imediat în apărarea țării, să nu vă mai supuneți celui care a decis să devină țar. Noi nu suntem monarhie, dar o democrație. Și să-ți bați joc de oameni și să bagi la închisoare concurenții electorali doar pentru că nu-ți convin este deja anormal”, a conchis Ilan Șor.

Amintim că la ordinul guvernării, deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute în mod abuziv și cu încălcarea procedurilor. Justiția a respins cererea procurorilor de a elibera mandat de arest pe numele Marinei Tauber, dar au plasat-o în arest la domiciliu, împiedicând-o astfel să participe la alegerile locale unde a fost înregistrată în calitate de candidat, dar blocându-i și accesul la tribuna Parlamentului. Marina Tauber s-a adresat organizațiilor internaționale și corpului diplomatic să urmărească acest caz de presiune și șantaj asupra opoziției politice la care s-a dedat actuala guvernare.

Total
0
Shares
Total
0
Share